Print Friendly, PDF & Email

Als ik vroeger tussen de middag thuis kwam om te eten, kon ik soms al aan het begin van de straat ruiken dat mijn moeder wentelteefjes had gebakken. Zoals mijn moeder ze maakte, zal ik ze niet meer eten (zij gebruikte namelijk eieren in het beslag). Maar ik moet zeggen: dit recept voor vegan wentelteefjes is minstens zo lekker! De kruidige dadelcompote maakt het helemaal af.

Wat heb je nodig?
Voor acht wentelteefjes
8 sneetjes brood
250 ml plantaardige melk
1/2 banaan
1 el amandelpasta
1 tl kaneel
snufje zout
olie om in te bakken

Voor de dadelcompote
12 dadels
1 tl kaneel
1/2 tl venkelzaad
1/2 tl kardemomzaad
rasp van een halve sinaasappel
sap van een hele sinaasappel

Hoe maak je het?
1. Voeg de plantaardige melk, banaan, amandelpasta, kaneel en zout toe aan een keukenmachine of blender en pureer tot een glad mengsel. Je kunt hier ook een staafmixer gebruiken.
2. Giet het beslag in een kom.
3. Verhit wat olie in een koekenpan en week ondertussen één of twee broodjes in het beslag. Laat ze goed uitlekken en bak ze vervolgens in de koekenpan op laag tot middelhoog vuur voor ongeveer 3-5 minuten of tot de onderkant goudbruin en knapperig is geworden. Keer om en bak voor nog 2 minuten. Herhaal deze stap tot het beslag op is.
4. Voor de dadelcompote hak je de dadels in kleine stukjes.
5. Bak het venkelzaad en de kardemomzaadjes kort in een koekenpan tot je ze begint te ruiken. Maal fijn en voeg deze, samen met de dadelstukjes, kaneel en sinaasppelrasp en -sap toe aan een steelpan. Laat het voor ongeveer 10 minuten pruttelen op laag vuur tot het wat dikker is geworden. Roer regelmatig en druk de dadels hier en daar wat platter.
6. Serveer de warme wentelteefjes met de dadelcompote en andere toppings naar keuze.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons met jouw creatie op Instagram, Facebook of Twitter. We zijn benieuwd!

Summary
TRENDING: Vegan wentelteefjes met kruidige dadelcompote
Article Name
TRENDING: Vegan wentelteefjes met kruidige dadelcompote
Description
Deze vegan wentelteefjes zijn net zo lekker als mijn moeder ze vroeger maakte! De kruidige dadelcompote maakt het helemaal af.
Author

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!