Print Friendly, PDF & Email
5/5 - (2 stemmen)

Met de feestdagen in het vooruitzicht hopen we jullie te inspireren met een mooi zeven-gangen-kerstmenu (afgestemd op 4 personen)! Vandaag het tussengerecht: spoom met Brasil Basil Lime sorbet van vegan ijsmaker Professor Grunschnabel en granita van limoen. Een verrassende kerstspoom om de smaakpapillen op te frissen!

Wat heb je nodig?
Brasil Basil Lime - Professor Grunschnabel
Voor 4 personen:
800ml bruisende wijn naar keuze (champagne, prosecco, cava)
175 ml water
30g fijne tafelsuiker
8 limoenen
Brasil Basil Lime ijs van Professor Grunschnabel (met winterkorting – zie onderaan!)
Limoenschil

Hoe maak je deze spoom met Brasil Basil Lime ijs en granita van limoen?
Begin met de suikersiroop. Deze maak je door het water en de suiker zachtjes in te koken tot de suiker volledig is opgelost en er een stroperige structuur ontstaat. Laat de siroop afkoelen. Rasp de schil van twee limoenen en pers deze limoenen uit. Meng de siroop met het sap en de geraspte schil. Giet het mengsel in een platte bak en plaats in de vriezer. Om het uur maak je het mengsel los met een vork. Herhaal dit tot het een korrelige structuur heeft gekregen. Bewaar de granita tot later gebruik in de vriezer. Haal de granita 30 minuten voor gebruik uit de vriezer. Bij het serveren plaats je een bolletje Brasil Basil Lime ijs in een champagneflut zodat het blijft ‘hangen’ in het midden van het glas. Dit ijs van vegan ijsmaker Professor Grunschnabel heeft een prachtige frisse sorbetstructuur met een bijzondere toevoeging van basilicum. Schenk hierover bubbels naar keuze. Garneer met de granita en verse limoenschil.

Professor Grunschnabel winteractie

Ga jij deze spoom maken deze kerst? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd en hoop mooie kerstfoto’s te ontvangen!

Summary
recipe image
Recipe Name
Kerstmenu: spoom met Brasil Basil Lime sorbet en granita van limoen
Published On