Print Friendly, PDF & Email

De liefde van de man gaat door de maag, dat weet iedereen. Daarom delen wij vandaag met jullie een heerlijk Vaderdag recept: loaded fries met ‘gehakt’, avocado roomsaus en salsa! Dit jaar geen Vaderdag ontbijt. Nee, wij gaan voor een Vaderdag borrel!

Ingrediënten
Voor 4 personen
700 g verse Franse friet
200 g vega gehakt
2 tl tacokruiden

Voor de avocado roomsaus
1 avocado
120 g haver fraîche
½ tl gemalen koriander
1 teentje knoflook
sap van 1 limoen
peper en zout naar smaak

Voor de tomatensalsa
3 tomaten
½ rode ui
1 rode peper
sap van 1 limoen
½ tl gemalen koriander
½ tl komijnpoeder
peper en zout naar smaak

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 210 °C.
  2. Begin met de salsa. Snijd de tomaat in kleine blokjes en de rode ui fijn. Halveer de rode peper in de lengte en verwijder de zaadjes. Bewaar een paar zaadjes, mocht je de salsa later pittiger willen maken, dan kan je deze vermalen en toevoegen. Doe alle ingrediënten in een kom en meng. Zet apart.
  3. Beleg een bakplaat met een bakpapiertje en verspreid hier de frietjes overheen. Bak 25 minuten.
  4. Bereid in de tussentijd het vega gehakt. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en voeg hier de tacokruiden aan toe. Verhit enkele minuten. Voeg het vega gehakt toe en bak ca. 4 minuten.
  5. Ga aan de slag met de avocado roomsaus. Pel het teentje knoflook en snijd deze fijn. Doe in een kommetje. Halveer de avocado in de lengte en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees uit de avocado en voeg deze samen met de overige ingrediënten toe aan het kommetje. Prak fijn.
  6. Doe de friet in een ovenschaal, schep het gehakt eroverheen en maak af met de avocado roomsaus en salsa.

Tip!
Hoe eerder je de salsa maakt, hoe smaakvoller deze zal zijn.

Heb jij dit recept gemaakt? Wat vond je ervan? Laat het ons weten in een bericht via de website, Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Vaderdag recept: loaded fries met 'gehakt', avocado roomsaus en salsa
Published On

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!