Quiche met pompoen en prei
Mariëlle van Stek

Quiche met pompoen en prei

maandag 14 januari 2019
We merken aan onszelf dat we steeds vaker voor een geheel plantaardige maaltijd kiezen. Daar willen we jou ook graag bij helpen! Niet alleen aan vlees, maar ook aan eieren en zuivel kleeft natuurlijk dierenleed. Bovendien is het niet bepaald milieuvriendelijk. We zullen niet altijd helemaal zonder dierlijke producten eten, maar willen we wel laten zien dat het kan! Vandaag delen we het recept voor vegan quiche met pompoen en prei.

Dit recept komt uit het boek Vandaag VEGAN! Dit is het nieuwste kookboek van het Belgische duo Miki Duerinck en Kristen Leybaert. Deze quiche, pompoen en prei is niet gebonden met ei, maar met zijden tofu! Het duo: "Van sommige ontdekkingen word je gewoon blij. Dat overkwam ons toen we ontdekten dat zijden tofu ook bindkracht heeft. Niet zo sterk als een ei, maar toch voldoende om er een flan mee te maken. De zijden tofu in dit recept vervangt zowel de room als het ei. We brengen hem op smaak met edelgistvlokken, komijnzaad en de pure smaak van groenten." Vandaag mogen wij het recept delen!


Ingrediënten
Voor 4 personen
Voor het deeg
150 g bloem
5 eetlepels water
5 eetlepels olijfolie
zout

Voor de vulling
300 g zijden tofu
300 g prei, in ringen
300 g vruchtvlees van een stevig pompoentje, in stukjes
3 eetlepels edelgistvlokken
20 g pompoenpitten
1 koffielepel komijn of karwijzaad
peper en zout
olijfolie

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Stoof de pompoenstukjes op een zacht vuurtje half gaar in olijfolie met het deksel op de pan.

  3. Voeg de preiringen toe. Kruid de groenten met komijn of karwij, peper en zout.

  4. Kruid de zijden tofu met edelgistvlokken, peper en minstens een koffielepel zout. Mix de zijden tofu tot een gladde puree.

  5. Roer de zijden tofu door de groenten.

  6. Maak het deeg. Meng het zout, het water en de olie met de bloem en kneed even tot alles goed vermengd is.

  7. Bestuif zowel het werkblad als de deegrol met bloem. Rol het deeg uit en bekleed er een ingevette taartvorm mee.

  8. Verdeel de vulling over de taart, strooi er de pompoenpitten over en bak de taart 30 tot 35 minuten in de oven.


Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons met jouw creatie in een reactie op de website, Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

Vandaag VEGAN!
Miki Duerinck en Kristin Leybaert
Uitgeverij Manteau / Standaard Uitgeverij nv

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.