Print Friendly, PDF & Email

Vegetarisch én goedkoop? Vegetarisch koken hoeft echt niet duur of moeilijk te zijn. Dat laten we je graag zien in onze rubriek met vega budget recepten. Voor 4 personen koken onder de 10 euro met groenten in de hoofdrol, het kan! Vandaag maken we een couscoussalade met tomaat en kruidige witte kaas!

Ingrediënten
Voor 4 personen
20 minuten bereidingstijd
100 g witte kaas
½ tl oregano
1 tl cayennepoeder
1½ tl komijn
½ el peterselie
½ el munt
snuf peper en zout
300 g couscous
4 handjes sla naar keuze, wij gebruikten rucola
2 tomaten

Vinaigrette
4 el olijfolie
2 el witte wijnazijn
1 el citroensap
peper

Bereidingswijze

  1. Mix de witte kaas met de oregano, cayennepoeder, komijn en peterselie.
  2. Verhit een pan en rooster hier de couscous 3-5 minuten in. De korrels moeten lichtbruin kleuren en een heerlijke geur verspreiden.
  3. Kook 400 ml water in een waterkoker of pan. Voeg het water toe aan de pan met couscous en dek de pan af met een deksel. Laat minimaal 5 minuten staan. Roer af en toe los met een vork.
  4. Snijd de tomaat in blokjes en de munt fijn. Ga hierna aan de slag met de vinaigrette. Meng olijfolie, witte wijnazijn en citroensap door elkaar en voeg tot slot een snuf peper toe.
  5. Schep de couscous over in een grote kom. Voeg hier de tomatenblokjes, munt, vinaigrette en sla aan toe. Hussel alles flink door elkaar. Voeg eventueel een snuf peper en zout toe naar smaak.
  6. Verdeel de salade over 4 borden en maak af met de witte kaas.

Heb jij dit vega budget recept gemaakt? Wat vond je ervan? Laat het ons weten in een bericht via de website, Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Vega budget: couscoussalade met tomaat en kruidige witte kaas
Published On
Total Time

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!