Print Friendly, PDF & Email

Vegetarisch én goedkoop? Vegetarisch koken hoeft echt niet duur of moeilijk te zijn en dat laten we je graag zien. Voor 4 personen koken onder de 10 euro met groenten in de hoofdrol, het kan! Vandaag maken we een heerlijke Italiaanse risotto met courgette en champignons!

Ingrediënten
voor 4 personen

1 courgette, in blokjes
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook
300 g risottorijst
250 g champignons, in plakjes
50 g vegetarische Parmezaanse kaas + extra voor garnering
1 liter groentebouillon
olijfolie

Bereidingswijze
1. Pers het teentje knoflook met een knoflookpers fijn. Verhit ene scheut olijfolie in een pan en voeg de gesnipperde ui en knoflook toe. Fruit dit voor drie minuten op lage temperatuur.
2. Voeg vervolgens de courgette en champignons toe en bak deze voor vijf minuten mee. Voeg hier de risottorijst aan toe en bak dit tot de rijstkorrels glazig beginnen te worden.
3. Voeg een scheut groentebouillon toe en laat de rijstkorrels dit rustig opnemen. Vergeet niet om af toe door de te roeren! Vervolg deze stappen tot de rijst gaar is. Heb je te weinig groentebouillon? Maak dan nog een beetje bij en blijf de stap herhalen.
4. Zet het vuur uit en voeg de kaas toe. Schep door de rijst.
5. Schep de risotto op een bordje en top af met wat extra vegetarische Parmezaanse kaas. Eet smakelijk!

Tip! Kan jij wel een vitamineboost gebruiken? Vitaminstore voedingssupplementen bevatten altijd de best opneembare vitaminen, mineralen en nutriënten van de hoogste kwaliteit. Speciaal ter aanvulling op de westerse leefstijl en voor een optimale ondersteuning van jouw gezonde leven. Naast dat de supplementen in een nieuw jasje zitten, zijn ze nu tijdelijk extra voordelig!

Heb jij dit vega budget recept gemaakt? Wat vond je ervan? Laat het ons weten in een bericht via de website, Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Risotto met courgette en champignons
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
2.51star1star1stargraygray Based on 74 Review(s)