Print Friendly, PDF & Email

Vegetarisch en goedkoop? Vegetarisch koken hoeft echt niet duur of moeilijk te zijn en dat laten we je graag zien in onze rubriek met vega budget recepten. Voor 4 personen koken onder de 10 euro met groenten in de hoofdrol, het kan! Vandaag: spaghetti en courgetti met spinazie-avocado saus!

Ingrediënten
voor 4 personen
300 g volkoren spaghetti
1 courgette (gespiraliseerd tot courgetti)
250 g spinazie
2 avocado’s
1 teentje knoflook
80 g Parmezaanse kaas
150 g tomaatjes

Bereidingswijze

  1. Kook de spaghetti volgens de verpakking. Spiraliseer de courgette (of snijd de courgette dun) tot courgetti. Voeg de courgetti de laatste minuut toe aan de kokende pasta. Giet daarna het water af.
  2. Doe het teentje knoflook, de avocado’s, de helft van de Parmezaanse kaas en 150 gram spinazie in een keukenmachine en meng dit tot een gladde massa. Als het moeilijk gaat, kun je 2 à 3 eetlepels water toevoegen om het makkelijker te blenden. Voeg naar smaak peper en zout toe.
  3. Snijd de tomaatjes doormidden.
  4. Leg een handje van de resterende spinazie op de borden en verdeel de spaghetti & courgetti mix hier overheen. Verdeel de saus over de borden en maak het af met de overige Parmezaanse kaas en de tomaatjes.

Makkelijk en snel! Eet smakelijk!

Heb jij dit recept of een ander vega budget recept gemaakt? Laat het ons weten in de reacties of stuur een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Vega budget: spaghetti en courgetti met spinazie-avocado saus
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
41star1star1star1stargray Based on 1 Review(s)