Vega budget: traybake met pinda jackfruit
Lauren Kreijger

Vega budget: traybake met pinda jackfruit

zaterdag 11 juli 2020
Vegetarisch én goedkoop? Vegetarisch koken hoeft echt niet duur of moeilijk te zijn. Dat laten we je graag zien in onze rubriek met vega budget recepten. Voor 4 personen koken onder de 10 euro met groenten in de hoofdrol, het kan! Vandaag hebben we een heerlijke ovenschotel voor jullie: traybake met pinda jackfruit!

Ingrediënten
Voor 4 personen
2 blikken jackfruit
2 el olijfolie
snuf peper en zout
2 el groene currypasta
2 el pindakaas met noten
3 tl honing
2 rode uien
1 broccoli (500 g)
250 g gnocchi
handje zoute pinda’s

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Laat de jackfruit uitlekken en snijd grof. Doe de jackfruit in een ovenschaal.

  3. Voeg olijfolie, peper en zout, groene currypasta, pindakaas en honing toe aan de ovenschaal. Meng de jackfruit met deze ingrediënten.

  4. Pel en snijd de uien grof. Voeg toe aan de ovenschaal.

  5. Snijd de roosjes van de broccolistronk en voeg deze toe aan de ovenschaal. Let op! Gooi de broccolistronk niet weg, maar bewaar hem voor een heerlijke soep!

  6. Kook de gnocchi volgens de instructies op de verpakking. Zodra ze klaar zijn, voeg je ze toe aan de ovenschaal. Schep alles goed om zodat alle ingrediënten bedekt zijn met de marinade.

  7. Zet de ovenschaal 30 minuten in de oven.

  8. Hak de zoute pinda’s grof en gebruik deze als topping voor je heerlijke pinda jackfruit traybake!


Heb jij dit vega budget recept gemaakt? Wat vond je ervan? Laat het ons weten in een bericht via de website, Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!

 

1 Reacties

Lekker recept! Lekker hartig en vol smaak. Makkelijk te maken ook.

11:43 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.