Vega Fritto Misto
Eke Mariën

Vega Fritto Misto

donderdag 25 januari 2018
Fritto Misto is een feestelijk voorgerecht waar je samen van kan genieten. Zet een grote plank neer waar je met z'n allen lekker van af kan pakken. Fritto Misto zijn verschillende hapjes gefrituurd in een beslag. Vaak zijn het zeevruchten, maar deze vegetarische variant geeft je de lekkerste groenten. Onze favoriete kookexpert Eke van Koken met Kennis geeft je het recept!

Ingrediënten
50 g bloem
8 g bakpoeder (2 tl)
4 g zout
1 ei
1 el olie
1 el honing
1 ui, gesnipperd
4 el olijfolie
1/2 rode peper, zaden verwijderd, fijngehakt
5 g verse oregano, of 1 tl gedroogde
1 blikje tomatenblokjes (400 g)
1 kleine pastinaak
1/2 kleine bloemkool
10 champignons
4 bosuitjes
5 boerenkoolbladeren
1 kleine prei
Voor het frituren
frituurpan gevuld met plantaardige olie

In dit filmpje van Koken met Kennis zie je hoe je de fritto misto moet bereiden!

Bereidingswijze
Planning: De tomatensaus kun je een dag van te voren maken. De groenten kun je ook eerder snijden. Beslag en frituren het liefst vlak voor de maaltijd.

Stap 1: Meng voor het frituurbeslag de bloem, bakpoeder en zout met een garde in een kom. Voeg de helft van het water toe en roer de klonten eruit. Doe dan de rest van het water erbij. Voeg het ei, de olie en honing toe en roer tot een glad beslag.
Stap 2: Fruit voor de tomatensaus de ui 5 minuten op matig vuur in de olie. Voeg de peper en knoflook toe en bak een minuutje mee. Schenk de tomatenblokjes bij en voeg de oregano toe. Breng tegen de kook en laat 15 minuten zachtjes pruttelen. Pureer met een staafmixer en breng op smaak met een beetje zout.
Stap 3: Snijd de groenten in gelijke stukken (bekijk hiervoor de video). Snijd de champignons in plakken. Verhit de frituurolie in een ruime pan met dikke bodem tot 180° C (of gebruik een frituurpan gevuld met plantaardige olie). Verwarm de oven voor op 100° C.
Stap 4: Frituur de groente soort bij soort een paar minuten tot ze goudbruin zijn. Laat uitlekken op keukenpapier. Houd de gebakken groenten warm op een bakplaat in de oven.
Stap 5: Serveer de groenten met tomatensaus en wat gemengde sla op een mooie plank.

Heb jij deze vega fritto misto gemaakt? Laat het ons weten in een reactie op de website, Facebook of Twitter. We zijn benieuwd!

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.