Vega hapjes easy: frittata met basilicum & geitenkaas
Beoordeel dit artikel

Borreltijd! Vega hapjes saai? Zeker niet. De luxe, culinaire maar makkelijke hapjes uit het boek Vega hapjes easy van Jessica Oldfield maken jouw vegetarische borrel stukken leuker. Hier kun je je gasten gegarandeerd mee imponeren. Ideaal voor als je wilt uitpakken straks tijdens de feestdagen, maar niet te veel moeite wilt doen. Vandaag: frittata met basilicum en geitenkaas. Simpel, snel en lekker!

Ingrediënten
voor 4 personen
6 scharreleieren
klein bosje basilicum, alleen de blaadjes, fijngesneden, plus extra als garnering
zout
60 g roomboter
40 g geitenkaas
4 eetlepels pittige bietjesrelish of salade voor erbij

 

Bereidingswijze
Klop de eieren, het basilicum en een snuf zout door elkaar. Smelt de boter in een ovenbestendige koekenpan en schenk het eiermengsel erin. Bak het 2 minuten en haal de pan van het vuur. Verkruimel de geitenkaas erboven en zet 7 minuten onder een voorverwarmde grill, of tot de bovenkant gestold en goudbruin is. Haal de frittata – zodra hij afgekoeld is – uit de pan en snijd hem in 8 punten. Strooi de resterende basilicum erover en dien hem warm of koud op. Geef de bietjesrelish er apart bij.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

Vega hapjes easy
Jessica Oldfield
Uitgeverij Becht
€19,99

 

Summary
Vega hapjes easy: frittata met basilicum & geitenkaas
Article Name
Vega hapjes easy: frittata met basilicum & geitenkaas
Description
Borreltijd! Vega hapjes saai? Zeker niet. Vandaag: frittata met basilicum en geitenkaas. Dit vegetarische recept is simpel, snel en lekker!
Author

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!