Print Friendly, PDF & Email

Het is weer zover, de mooiste tijd van het jaar is aangebroken en dat betekent dat het tijd is om na te denken over het kerstmenu! Met de feestdagen in het vooruitzicht hopen we jullie te inspireren met een compleet vegetarisch 5-gangen kerstmenu (afgestemd op vier personen). Vandaag het dessert: scroppino met citroensorbetijs en prosecco!

Ingrediënten
4 personen
300 ml citroensorbetijs
200 ml slagroomijs
½ citroen
300 ml prosecco

Zonder alcohol, 4 personen
300 ml citroensorbetijs
200 ml slagroomijs
½ citroen
300 ml Sprite of 7-up

Extra benodigdheden:
Mixer of blender
Champagne glazen

 Bereidingswijze

  1. Zet de prosecco en champagneglazen ongeveer 3 uur van tevoren in de koelkast. Snijd de citroen in 8 dunne schijfjes en snijd ze tot de helft in.
  2. Doe het citroensorbetijs en slagroomijs in een kom. Klop met behulp van een mixer of blender beetje bij beetje de prosecco erbij. Schenk de scroppino in de glazen en steek een citroenschijfje op elk glas.
  3. Tip: je kan de glazen versieren door de rand van het glas een klein stukje in water te dompelen en daarna in een laagje suiker te drukken. Hierdoor krijg je een mooi kristal effect op het glas.

Geniet ervan!

Ga jij dit gerecht maken deze Kerst? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram! We zijn ontzettend benieuwd en hopen mooie kerstfoto’s te ontvangen.

Summary
recipe image
Recipe Name
VEGA Kerstmenu: heerlijke scroppino met citroensorbetijs en prosecco
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
31star1star1stargraygray Based on 2 Review(s)