Print Friendly, PDF & Email

Het is weer zover, de mooiste tijd van het jaar is aangebroken en dat betekent dat het tijd is om na te denken over het kerstmenu! Met de feestdagen in het vooruitzicht hopen we jullie te inspireren met een compleet vegetarisch 5-gangen kerstmenu (afgestemd op vier personen). Vandaag het borrelgerecht: melanzane bladerdeeghapje met aubergine, tomaat en mozzarella.

Ingrediënten
Voor 4 personen (8 hapjes)
8 plakjes bladerdeeg
1 aubergine
2 tomaten
125 g mozzarella
150 ml tomato frito
25 g Grana Padano
zout en peper

Bereidingswijze

  1. Ontdooi de plakjes bladerdeeg op het aanrecht of op een snijplank (ca. 10 minuten) en verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de aubergine in de breedte in plakjes van een ½ cm dik en breng de aubergine op smaak met zout en peper. Snijd de tomaten en mozzarella in dunne plakjes.
  2. Verdeel een plakje aubergine over een plakje bladerdeeg, gevolgd door een plakje tomaat en schenk hier een eetlepel tomato frito overheen. Sluit af met een plakje mozzarella. Vouw alle punten van de plakjes bladerdeeg naar binnen en herhaal dit met alle plakjes bladerdeeg.
  3. Bak de bladerdeeghapjes in ongeveer 20-25 minuten af in de oven en strooi de laatste 5 minuten de Grana Padano over de hapjes. Laat deze daarna nog even in de oven staan. Serveer dan de bladerdeeghapjes.

Smakelijk!

Ga jij dit gerecht maken deze Kerst? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram! We zijn ontzettend benieuwd en hopen mooie kerstfoto’s te ontvangen.

Summary
recipe image
Recipe Name
VEGA kerstmenu: melanzane bladerdeeghapje met aubergine, tomaat en mozzarella
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
3.51star1star1star1stargray Based on 2 Review(s)