Print Friendly, PDF & Email

Zo lekker kan eenvoud zijn. Heerlijke krokante nori rolletjes met romige avocado. Een hemelse combinatie met sojasaus en wasabi. Houd er wel rekening mee dat avocado snel bruin wordt. Snijd de avocado dus pas op het moment dat je hem gaat verwerken. Deze Maki-techiek kan je natuurlijk ook toepassen met oneindig veel andere vullingen zoals Japanse omelet, komkommer, Japanse radijs of ingelegde pompoenstrips. Wat jij lekker vindt!

Wat heb je nodig voor bij 500 gram sushirijst?
Alle basisingrediënten, plus:
– 1 avocado

Hoe maak je deze Maki?

Stap 1: de sushirijst
Kook de rijst zoals hier wordt uitgelegd. Voor één Maki Roll heb je ongeveer 90 gram gekookte rijst nodig, dus pas hier de hoeveelheden op aan.

Stap 2: de avocado
Snijd de avocado over de lengte door de helft. Snijd hem rondom door tot aan de pit. Door de twee delen van de avocado van elkaar af te draaien, heb je nu twee helften. Als de avocado goed rijp is, kun je de pit er gemakkelijk uitwippen. De twee helften snijd je beiden over de lengte nogmaals door de helft. De schil kun je er nu als het goed is gemakkelijk van af pellen zonder de avocado te beschadigen. Als de schil er lastig vanaf komt, was je avocado waarschijnlijk nog niet rijp. Het is daarom aan te raden om eetrijpe avocado’s te kopen. De vier parten snijd je nu in mooie, rechte repen die je kunt gebruiken als vulling voor de sushi. Avocado wordt snel bruin, dus direct verwerken in je sushi.

Stap 4: de Maki vullen
Halveer je norivel over de lengte. Leg het vel met de glimmende kant naar beneden op het bamboematje. Bedek het Norivel met een laagje rijst. Laat aan een rand een reep van ongeveer 1 tot 1,5 cm onbedekt en zorg dat het onbedekte deel aan de bovenkant van het matje ligt. Dit randje gebruik je straks om je sushi goed dicht te rollen. Wanneer je het hele vel met rijst bedekt, valt je sushi straks uit elkaar. Leg nu 3 repen avocado in het midden van de rijst.

Stap 5: de Maki rollen
Rol de Maki sushi dicht, met behulp van het bamboematje. Begin aan de onderkant met rollen, bij de rand die volledig bedekt is met rijst. Rol van je af, zodat je aan het einde een stuk onbedekt Norivel hebt om hem mooi dicht te rollen. Plak eventueel vast met een druppel water.

Stap 6: de Maki snijden
Snijd de sushi nu met een ontzettend scherp mes gebruikt. Je moet er goed op letten dat je de sushi niet plat duwt met je handen, en het mes door de sushi ‘glijdt’. Wanneer je harde ingrediënten verwerkt in de vulling, is het belangrijk de sushi met een soort zagende beweging te snijden. Oefen zo weinig mogelijk druk uit met je mes. Na elke snede die je maakt, spoel je het mes schoon met water. Maki sushi snijd je in zes stukjes.

Serveer deze Maki met wasabi, gember en sojasaus.

Door gastblogger Sushi-San

logo_website_glowSushi-San
Sushi-San rolt er flink op los. Op deze website legt ze uit hoe je de bekende sushi’s moet maken, maar deelt ze ook haar bijzondere sushicreaties. Haar doel is om met laagdrempelige recepten iedereen aan het rollen te krijgen. Met makkelijke ingrediënten de mooiste dingen maken. Voor Sushi-San geldt namelijk dat presentatie minstens zo belangrijk is als smaak. Kijk voor alle mogelijke sushi-benodigdheden in hun webshop!

Wat is jouw favoriete vega-sushi? Of heb jij een ultieme sushi-tip? Of een vraag naar aanleiding van dit artikel? Laat het mij weten via Facebook, Twitter of in een reactie. Ik ben altijd nieuwsgierig naar jouw ervaring!

Summary
recipe image
Recipe Name
Vega sushi: Avocado Maki
Published On
Average Rating
21star1stargraygraygray Based on 4 Review(s)