Print Friendly, PDF & Email

Ken jij onze Vegabijbel al? Dit kookboek bevat 150+ vega(n) recepten die zowel de beginnende flexitariër als de doorgewinterde vegetariër zullen verrassen! Vandaag delen we een recept uit dit kookboek: frittata met spinazie, venkel en geitenkaas. De anijsachtige smaak van de venkel komt perfect tot zijn recht in deze frisse frittata! Heerlijk in combinatie met de romige geitenkaas. De frittata is perfect als avondmaaltijd, maar koud bij de lunch net zo lekker.

Ingrediënten
Voor 4 personen
1 venkelknol
10 g tijmblaadjes
200 g spinazie
5 eieren
125 ml melk
150 g geitenkaas, verkruimeld
10 g peterselie
zonnebloemolie
zout en peper

Bereidingswijze

  1. Snijd de onderkant en harde stengels van de venkelknol, en snijd de rest in dunne plakjes. Verhit wat olie in een koekenpan en roerbak de venkel en tijm 3 minuten. Voeg de spinazie toe, breng op smaak met zout en peper en roerbak 2 minuten mee. Zet apart en laat afkoelen.
  2. Doe de eieren en melk in de keukenmachine. Breng op smaak met zout en peper. Blend het ei-melkmengsel totdat het licht wordt van kleur en licht begint te schuimen.
  3. Verwarm de oven voor tot 180 °C. Vet een quichevorm in met olie. Verdeel de helft van de venkel, spinazie en geitenkaas over de ingevette quichevorm. Giet het eimengsel erover en verdeel de rest van de venkel, spinazie en geitenkaas over de quichevorm. Hoe netter je de groente erin legt, hoe mooier de frittata wordt! Garneer met peterselie.
  4. Bak de frittata in 30 minuten goudbruin en gaar. Laat 10 minuten afkoelen alvorens je hem aansnijdt.

Wat is jouw favoriete recept uit de Vegabijbel? Ga jij dit recept voor frittata met spinazie en venkel proberen? Vertel ons wat je ervan vond via een reactie op de website, Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

Vegabijbel
Isabel Boerdam
Uitgeverij: Carrera

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Frittata met spinazie, venkel en geitenkaas
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!