Print Friendly, PDF & Email

We delen vaak recepten uit kookboeken met jullie. Vandaag is het de beurt aan onze eigen Vegabijbel, geschreven door Isabel Boerdam! Vorige week schreven wij een review, lees deze hier. Dit superhandige kookboek staat vol met de lekkerste en verrassende vega recepten. We delen hier een favoriet recept van Isabel. Ze heeft dit recept geleerd van haar allerliefste oppas Pau Pau. Vandaag op het menu: open lasagne met asperges en doperwten!

Ingrediënten
Voor 4 personen
16 asperges, wit of groen
300 g doperwten
50 g pijnboompitten
12 lasagnebladen
400 ml crème fraîche
sap van 2 citroenen
10 gram dille, fijngesneden
80 gram alfalfa
olijfolie
zout en peper

Bereidingswijze

  1. Schil de asperges ruim en snijd de onderkanten eraf. Zet een pan op met ruim kokend water en kook de asperges in 4 minuten beetgaar. Voeg halverwege de kooktijd de doperwten toe en laat nog 2 minuten meekoken. Giet af en spoel na met koud water om verder garen te voorkomen. Laat goed uitlekken.
  2. Verhit een koekenpan op het vuur en rooster de pijnboompitten. Schud de pan regelmatig zodat de pijnboompitten gelijkmatig verkleuren. Laat afkoelen op een bord.
  3. Bereid de lasagnebladen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Let erop dat ze tijdens het koken echt niet aan elkaar plakken door de bladen te koken in flink veel water en af en toe te roeren. Giet af en laat de lasagnebladen naast elkaar uitlekken op een theedoek.
  4. Verwarm intussen de crème fraîche in een steelpan samen met het citroensap en de dille. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Leg op elk bord een lasagneblad, besmeer met een eetlepel saus, verdeel een derde van de asperges, doperwten en alfalfa erover en bedek met een lasagneblad. Herhaal deze stappen totdat de groente en lasagnebladen op zijn. Giet de rest van de saus over de bovenste laag en garneer met de pijnboompitten en overige alfalfa.

Heb jij een van deze recepten of een ander recept uit de Vegabijbel gemaakt? Wat vond je ervan? Laat het ons weten in een bericht via de website, Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!

 

Summary
Vegabijbel: open lasagne met asperges en doperwten
Article Name
Vegabijbel: open lasagne met asperges en doperwten
Description
Vandaag delen we een recept uit de Vegabijbel, geschreven door Isabel Boerdam! Op het menu het heerlijke recept voor open lasagne met asperges en doperwten!
Author