Print Friendly, PDF & Email

We delen vaak recepten uit kookboeken met jullie. Vandaag is het de beurt aan onze eigen Vegabijbel, geschreven door Isabel Boerdam! Recent schreven wij een review, lees deze hier. Dit superhandige kookboek is t/m april ter ere van de Nationale Week Zonder Vlees afgeprijsd naar slechts €25! Vandaag op het menu: zoete-aardappelpizza met vijgen en gorgonzola. Het ultieme comfortfood! Zoete aardappel, vijgen en gorgonzola… Wij vinden het een winning team!

Ingrediënten
Voor 4 personen
500 g zoete aardappel, geschild en in blokjes
100 g havermout
2 eieren
1 aubergine, in dunne plakken
1 rode ui, in ringen
1 el balsamicoazijn
150 g gorgonzola, verkruimeld
6 verse vijgen, steeltje eraf en in plakjes
40 g rucola
olijfolie
zout en peper

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 180 °C. Kook de zoete-aardappelblokjes 15 minuten in een kookpan met ruim kokend water gaar. Giet af, doe in de keukenmachine en maal tot een gladde puree.
  2. Schep de zoete-aardappelpuree in een kom en meng de havermout en eieren erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel in 2 porties en spreid deze naast elkaar uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Gebruik de bolle kant van een lepel om het deeg uit te spreiden tot een dunne bodem. Schuif de bakplaat in de oven en bak de pizzabodems in 30 minuten goudbruin en gaar. Draai de pizza’s halverwege de baktijd een keer om. Laat de bodems daarna afkoelen, maar laat de oven aanstaan.
  3. Spreid de aubergineplakken uit over een snijplank en breng op smaak met zout. Laat de aubergineplakken 10 minuten liggen tot het vocht eruit loopt. Dep de aubergine droog. Verhit een grillpan op hoog vuur en bak de aubergineplakken tot ze goudbruin zijn en mooie grillstrepen hebben.
  4. Verhit vervolgens wat olie in een koekenpan en fruit de ui in 3 minuten glazig. Voeg de balsamicoazijn toe en laat nog 5 minuten op laag vuur karameliseren.
  5. Verdeel de aubergine, rode ui en gorgonzola over de pizzabodem. Bak de zoete-aardappelpizza’s nog 15 minuten. Haal uit de oven en snijd doormidden.
  6. Garneer met de verse vijgen en rucola. Verdeel de pizza’s over de borden en serveer direct.

Heb jij een van deze recepten of een ander recept uit de Vegabijbel gemaakt? Wat vond je ervan? Laat het ons weten in een bericht via de website, Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!

Vegabijbel
Isabel Boerdam
Fotografie: Saskia Lelieveld
Uitgeverij: Carrera
ISBN: 9789048847082
Prijs: €25,- (tijdelijk)

Summary
Vegabijbel: zoete-aardappelpizza met vijgen en gorgonzola
Article Name
Vegabijbel: zoete-aardappelpizza met vijgen en gorgonzola
Description
Vandaag op het menu: zoete-aardappelpizza met vijgen en gorgonzola uit het kookboek Vegabijbel van Isabel Boerdam. Het ultieme comfortfood!
Author

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!