Print Friendly, PDF & Email

Een Hollands stamppotje met een zomers tintje? Dat kan! Deze bietenstamppot is heerlijk licht en dus perfect voor als je geen zin hebt in een zware maaltijd. Hij is niet alleen mega lekker, maar ziet er ook nog eens kleurrijk uit! Dat kunnen we niet van elke stamppot zeggen, toch? Hij is door de toevoeging van soja kookroom ook nog eens veganistisch!

Wat heb je nodig?
Voor 4 personen
1 knolselderij
sap van een halve sinaasappel
rasp van een halve sinaasappel
scheutje soja kookroom
750 gram bietjes, voorgekookt in stukjes
200 gram doperwten
5 cm gemberwortel, geraspt
3 bosuitjes
3 takjes verse munt
handje pecannoten
zout en peper naar smaak

Hoe maak je de stamppot?
Rooster de pecannoten kort in een pan of in de oven. Schil de knolselderij en snijd in gelijke stukjes. Kook deze in 10-15 minuten gaar. Pureer de knolselderij met wat kookroom en sinaasappelsap en schep of stamp de bietjes er doorheen. Kook de doperwten in 5 minuten gaar in kokend water, giet af. Voeg de doperwten, gemberwortel, sinaasappelrasp en zout en peper naar smaak toe. Snijd de bosui in stukjes en de verse munt in reepjes. Serveer de stamppot met de bosui, verse munt en geroosterde pecannoten.

Heb jij deze stamppot gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!

Summary
Vegan bietenstamppot met doperwten
Article Name
Vegan bietenstamppot met doperwten
Description
Een Hollands stamppotje met een zomers tintje? Dat kan! Deze bietenstamppot is heerlijk licht en dus perfect voor als je geen zin hebt in een zware maaltijd. Hij is niet alleen mega lekker, maar ziet er ook nog eens kleurrijk uit! Dat kunnen we niet van elke stamppot zeggen, toch?
Author