Vegan budget: sushibowl met knapperige tofu en nori
Lauren Kreijger

Vegan budget: sushibowl met knapperige tofu en nori

zaterdag 01 februari 2020
Na al onze vega budget recepten van het afgelopen jaar, vonden wij het tijd worden voor een upgrade. Tijd voor vegan budget! Net als vegetarisch koken, hoeft veganistisch koken echt niet duur of moeilijk te zijn. En dat laten we je graag zien in onze rubriek met vega en vegan budget recepten. Voor 4 personen koken onder de 10 euro met groenten in de hoofdrol, het kan! Vandaag: een sushibowl met knapperige tofu en nori!

Ingrediënten
Voor 4 personen
15 minuten bereidingstijd
300 g zilvervliesrijst
300 g edamame bonen, uit de diepvries
2 el olijfolie
2 el sesamzaadjes
375 g tofu
1-2 el sojasaus
1 komkommer
4 norivellen

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.

  2. Lek in de tussentijd de tofu uit. Leg het blok in een theedoek en druk er zo veel mogelijk vocht uit.

  3. Bereid de edamame bonen volgens de instructies op de verpakking.

  4. Verhit 2 el olijfolie in de pan en voeg daar 2 el sesamzaadjes aan toe. Rooster de sesamzaadjes enkele minuutjes totdat deze beginnen te kleuren. Verkruimel de tofu boven de pan en voeg de sojasaus toe. Bak de tofu totdat deze krokant is.

  5. Snijd de komkommer in blokjes.

  6. Vul 4 kommetjes met rijst, edamame boontjes, knapperige tofu en komkommer. Maak af met wat verkruimelde norivellen.


Heb jij dit vegan budget recept gemaakt? Wat vond je ervan? Laat het ons weten in een bericht via de website, Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!

1 Reacties

Het recept was wel oké, maar ik vond het ook wat saai en niet hoog op smaak. Ik heb zoetzure komkommer gebruikt ipv gewone komkommer, dat maakt het al iets meer gevarieerd. Verder kreeg ik gepofte sesamzaadjes! het lukt me niet om ze te roosteren. Het was leuk om eens wat anders dan normaal te maken. Dus wel bedankt voor het recept.

11:46 19 januari 2024

Hoi Cora, leuk om zo eens iets anders te proberen! Het leuke aan sushibowls is dat je heel makkelijk van variëren, klink goed ook zoetzure komkommer in dit gerecht!

11:46 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.