Print Friendly, PDF & Email

Sushi is leuk, maar niet iedereen is fan van de smaak van zeewier. Voor deze mensen (en voor zij die eens wat anders willen) is deze vegan courgette sushi met avocado en paprika het proberen het zeker waard!

Wat heb je nodig?
1 courgette
100 gram sushi rijst
2 eetlepels rijstazijn
1 theelepel suiker
mespuntje zout
een halve avocado, gesneden
(geroosterde) paprika, gesneden
sojasaus

Hoe maak je de courgette sushi?
1. Breng 100 gram sushi aan de kook volgens de verpakking. Verhit de rijstazijn, suiker en het zout in een klein pannetje en roer tot de suiker en het zout zijn opgelost. Roer dit door de gekookte rijst en laat dit afkoelen.
2. Schil de courgette in de lengte in plakjes. Het middelste deel van de courgette kun je in reepjes snijden voor de vulling van de sushi. Verpak een rolmatje in plastic folie en leg hier de plakjes courgette op. Zorg ervoor dat ze elkaar overlappen.
3. Maak je handen nat en beleg driekwart van de courgette met de rijst. Het water zorgt ervoor dat de rijst niet aan je handen blijft plakken. Leg de avocado, paprika en courgette of andere groenten naar keuze op de rijst.
4. Rol de courgette sushi met behulp van het rolmatje. Hou de vulling binnen met je vingers. Snijd de courgette sushi in stukjes en serveer tot slot met sojasaus.

Wil je meer van Miriam zien? Check haar Instagram: @plantbasedbrekkie.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

Summary
Vegan courgette sushi
Article Name
Vegan courgette sushi
Description
Een vegan, courgette sushi variant recept van Mirjam Groot, gevuld met avocado, paprika en sushi rijst.
Author