Print Friendly, PDF & Email

Vandaag staat er een vegan recept op het menu: vegan groene kool wraps met courgetti en doperwtenhummus. Ken jij de savooikool al? De kool heeft prachtige en stevige groene bladeren die je perfect kunt gebruiken als vegan wrap. Vul de bladeren met je favoriete ingrediënten en je hebt snel een gezonde maaltijd op tafel waarmee je eindeloos kunt variëren. Lekker, plantaardig en met veel groenten: vegan groene kool wrap met courgetti en doperwtenhummus én crunchy hazelnoten uit de oven. Ook leuk, dit makkelijk vegan recept staat binnen no time op tafel!

Wat heb je nodig?
Voor 4 vegan wraps
4 grote bladeren savooikool (1 blad per vegan wrap)
2 courgettes
100 g doperwten
100 g peultjes
50 g hazelnoten
2 el agavesiroop
1 citroen, het sap
10 g munt, fijngesneden

Voor de hummus
100 g doperwten
1 el olijfolie
½ citroen, het sap
1 teentje knoflook
½ tl komijnpoeder
zout en peper
1 el tahin

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng ondertussen de hazelnoten met de agavesiroop, spreid uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Karamelliseer de hazelnoten gedurende 10 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn. Zet apart en laat afkoelen, hak grof en zet apart tot later gebruik.
  2. Verwijder voorzichtig de bladeren van de kool, was en droog deze. Dit zal de vegan wrap vormen. Verwijder het hart van de kool. Leg de bladeren op een bord.
  3. Plaats voor de hummus alle ingrediënten in de keukenmachine en maal ze tot een gladde massa. Proef en pas de smaak aan met zout en peper.
  4. Snijd de boven- en onderkant van de courgette af en haal de courgette door een spiraalsnijder. Draai rond tot je de volledige courgette tot slierten hebt gemaakt. Besprenkel de courgetti met citroensap.
  5. Blancheer 2 minuten de doperwten en de peultjes in een pan met heet water. Koel deze vervolgens onder koud water zodat deze niet verder doorgaren.
  6. Verdeel de hummus over de vegan wraps en vul met de courgetti, doperwten, peultjes, munt en hazelnoten. Serveer de vegan groene kool wraps en geniet!

Smakelijk!

Heb jij dit plantaardig recept al gemaakt? Of is er een ander vegan wrap recept jouw favoriet? Verras ons dan met jouw creatie op Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Vegan groene kool wrap met courgetti en doperwtenhummus
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
31star1star1stargraygray Based on 5 Review(s)