Print Friendly, PDF & Email

Het is weer zover, de mooiste tijd van het jaar is aangebroken en dat betekent dat het tijd is om na te denken over het kerstmenu! Met de feestdagen in het vooruitzicht hopen we jullie te inspireren met een compleet veganistisch 5-gangen kerstmenu (afgestemd op vier personen). Vandaag het dessert: vegan cheesecake met sinaasappelsaus!

Ingrediënten
4 personen
45 minuten bereidingstijd
200 g Digestive koekjes
60 g gesmolten margarine
500 ml sojayoghurt met een vleugje kokos
90 g ongezouten en ongebrande cashewnoten
2 el suiker
5 tl bloem
1 tl vanille-extract
zout

voor de sinaasappelsaus
3-4 sinaasappels
2 mandarijnen, gepeld en in partjes
1 el maïzena
suiker naar smaak

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C en week de cashewnoten minimaal 3 uur in ruim water.
  2. Beleg de onderkant van een springvorm met een vel bakpapier en sluit het omhulsel.
  3. Mix de koekjes in een keukenmachine tot alles verkruimeld is. Tip! Heb je geen keukenmachine? Doe dan de koekjes in een theedoek en sla of rol ze kapot met een deegroller of groot glas. Doe de koekjes samen met de margarine en het snufje zout in een kom. Mix door elkaar. Als het goed is heb je nu een plakkerige massa in je kom zitten.
  4. Beleg de bodem van de springvorm met het koekjesmengsel en druk het geheel aan met de bolle kant van een lepel.
  5. Doe de geweekte cashewnoten in een blender, samen met de sojayoghurt, suiker, bloem, vanille-extract en een snufje zout. Mix tot een glad geheel.
  6. Verdeel de vulling over de springvorm en schuif deze in de oven. Bak de ‘cheese’cake af in 30-35 minuten. Laat de taart vervolgens afkoelen.
  7. Maak ondertussen de sinaasappelsaus door één sinaasappel te schillen. Tip! Schil alleen het oranje gedeelte van de schil, het witte gedeelte is namelijk bitter. Giet 50 ml kokend water over de sinaasappelschilletjes en laat dit een kwartiertje trekken.
  8. Pers alle sinaasappels. Zeef het sap en voeg dit samen met het sinaasappelwater uit stap 7 toe aan een pan. Breng dit aan de kook en bind het met maïzena. Let op! Leng de maïzena eerst aan met 2 el water voordat je deze toevoegt aan de rest van de ingrediënten.
  9. Pel de mandarijnen. Verwijder hierbij zo veel mogelijk van de witte schil. Snijd de partjes mandarijn doormidden en voeg deze samen met de suiker toe aan de saus. Laat de saus indikken. Haal bij de gewenste dikte de saus van het vuur. Haal de saus door een zeef zodat deze mooi glad is en laat deze vervolgens afkoelen.
  10. Wanneer zowel de taart als de saus afgekoeld is, kan je deze opdienen. Snijd de taart in partjes en serveer met een flinke lepel sinaasappelsaus.

Ga jij dit gerecht maken deze Kerst? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram! We zijn ontzettend benieuwd en hopen mooie kerstfoto’s te ontvangen.

Summary
recipe image
Recipe Name
VEGAN Kerstmenu: cheesecake met sinaasappelsaus
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
4.51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!