Print Friendly, PDF & Email
3/5 - (3 stemmen)

Het is weer zover, de mooiste tijd van het jaar is aangebroken en dat betekent dat het tijd is om na te denken over het kerstmenu! Met de feestdagen in het vooruitzicht hopen we jullie te inspireren met een compleet veganistisch 5-gangen kerstmenu (afgestemd op vier personen). Vandaag het tussengerecht: gevulde avocado met vegan ‘tonijnsalade’!

Ingrediënten
Voor 4 personen
10 minuten bereidingstijd
2 avocado’s
1 blik kikkererwten, 400 g
½ rode ui
1 norivel
2 tl kappertjes
1 tl mosterd
2 el vegan mayo
zout en peper

Bereidingswijze

  1. Laat de kikkererwten met behulp van een vergiet uitlekken. Doe de kikkererwten in een kom en prak fijn met een vork. Snijd de rode ui fijn en voeg toe aan de kom met de geprakte kikkererwten.
  2. Verkruimel het norivel boven de kom en voeg de overige ingrediënten, op de avocado na, toe. Meng alle ingrediënten met een vork door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
  3. Halveer de avocado’s en verwijder de pit. Tip! Doe dit wel pas vlak voor het opdienen, je wilt niet dat het vruchtvlees van de avocado bruin wordt. Nog een tip! Mocht de avocado een kleine pit hebben, dan zal je de avocado een klein beetje uit moeten lepelen zodat de vulling erin past. Meng dat beetje vruchtvlees dan door de salade. Zo kan je meer salade kwijt in de avocado.
  4. Vul de gehalveerde avocado’s met de tonijnsalade en serveer.

Ga jij dit gerecht maken deze Kerst? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram! We zijn ontzettend benieuwd en hopen mooie kerstfoto’s te ontvangen!

Summary
recipe image
Recipe Name
VEGAN Kerstmenu: gevulde avocado met vegan ‘tonijnsalade’
Published On
Total Time