Print Friendly, PDF & Email

Het is weer zover, de mooiste tijd van het jaar is aangebroken en dat betekent dat het tijd is om na te denken over het kerstmenu! Met de feestdagen in het vooruitzicht hopen we jullie te inspireren met een compleet veganistisch 5-gangen kerstmenu (afgestemd op vier personen). Vandaag het voorgerecht: vegan coquilles met zoete aardappelpuree!

Ingrediënten
Voor 4 personen
250 g zoete aardappels
12 kleine kastanjechampignons
50 ml witte wijn
50 ml water
2 el pijnboompitten (geroosterd)
1 norivel
1 el kappertjes
1 tl kappertjesvocht
½ citroen, het sap
20 ml amandelmelk
5 g plantenmargarine
olijfolie
zout en peper

Bereidingswijze

  1. Schil de zoete aardappels en snijd ze in grove stukken. Doe de stukken zoete aardappel in een pan met ruim kokend water en kook ze in ongeveer 15 minuten gaar.
  2. Meng ondertussen de wijn, het water, de kappertjes, het kappertjesvocht en het citroensap door elkaar in een kleine kom of schaal. Verkruimel een norivel en voeg dit toe aan de rest van de ingrediënten in de kom. Breng op smaak met zout en peper en roer alles goed door elkaar. Prak de kappertjes ietwat fijn. Schep de ‘coquilles’ (champignons) door het mengsel en laat eventjes staan om te marineren.
  3. Terug naar de aardappelpuree: giet het water af en pureer de aardappelen met een stamper. Voeg boter en een scheutje plantaardige melk toe en meng dit goed door de gestampte aardappelen. Breng de puree op smaak met zout en peper.
  4. Verhit een pan en rooster hier de pijnboompitjes in totdat deze goudbruin zijn. Haal ze uit de pan en leg ze op een bordje. Voeg nu een scheutje olijfolie toe aan de pan. Lek de ‘coquilles’ ietwat uit en bak ze in de pan op.
  5. Schep op ieder bord wat aardappelpuree. Leg hier de ‘coquilles’ bovenop en garneer met bieslook en pijnboompitten. Gebruik eventueel een deel van de marinade gebruikt voor de ‘coquilles’ als extra dressing.

Tip! Voeg wat fijngesneden bieslook toe als extra garnering.

Ga jij dit gerecht maken deze Kerst? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram! We zijn ontzettend benieuwd en hopen mooie kerstfoto’s te ontvangen!

Summary
recipe image
Recipe Name
VEGAN kerstmenu: vegan coquilles met zoete aardappelpuree
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
0graygraygraygraygray Based on 1 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!