Vegan lavacakes met frambozencoulis
Robin Walrecht

Vegan lavacakes met frambozencoulis

donderdag 04 februari 2021
Valentijnsdag staat voor de deur, en daarom pakken wij uit! Verwen je partner, een vriend(in) of jezelf met dit luxe Valentijnsmenu met de lekkerste vegan recepten. We beginnen het diner met een heerlijke venkel-uiensoep met pittige peterselieolie, vervolgens gaan we door met zelfgemaakte tagliatelle met een romige truffelsaus en we eindigen dit heerlijke Valentijnsmenu met een echte guilty pleasure: vegan lavacakes met frambozencoulis! Wie ga jij blij maken met deze Valentijns-proof veganistische recepten voor twee?

Ingrediënten
Voor 2 personen
Voor de vegan lavacakes
70 ml sojamelk
50 g zelfrijzend bakmeel
15 g cacao
10 g kokosolie (+ extra om de bakvorm mee in te vetten)
1 el agavesiroop
1 zakje vanillesuiker (8 g)
1 mespunt bakpoeder
1 mespunt baking soda
1 mespunt zout
2 stukjes vegan chocolade (wij gebruikten pure chocolade met hazelnoten)

Voor de frambozencoulis
125 g frambozen (diepvries) + verse frambozen om te garneren
25 g suiker
½ el citroensap

Optioneel: slagroom

Benodigdheden
muffinvorm

Bereidingswijze

Voor de vegan lavacakes

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C en vet twee bakjes van een muffinvorm in met kokosolie.

  2. Zeef de droge ingrediënten en roer deze goed door elkaar (zelfrijzend bakmeel, bakpoeder, baking soda, cacao, zout en vanillesuiker). Voeg vervolgens de sojamelk toe, kokosolie, agavesiroop en meng dit tot een dik, glad mengsel.

  3. Vul de muffinvormpjes met het beslag totdat ze driekwart vol zitten. Leg nu een blokje vegan chocola in elk vormpje en bedek met nog een beetje beslag.

  4. Maak ondertussen de frambozencoulis (zie hieronder).

  5. Bak de lavacakes in een voorverwarmde oven gedurende 8 minuten. En nu komt het allermoeilijkste: laat dit 5 minuten afkoelen!

  6. Haal vervolgens de lavacakes voorzichtig uit de vorm en zet ze op hun kop op bordjes. Lepel hier de frambozencoulis overheen en garneer met wat verse frambozen en eventueel met een goede dot slagroom. Eet smakelijk!


Voor de frambozencoulis

  1. Verwarm de bevroren frambozen in een pan samen met de suiker, citroensap en een scheut water.

  2. Breng dit aan de kook en laat 5 minuutjes zachtjes pruttelen tot de frambozen helemaal stuk zijn en een saus beginnen te vormen.

  3. Haal de frambozencoulis door een zeef en laat dit afkoelen. Dat is pas een makkelijk vegan recept!


Vier jij Valentijnsdag met een lekker diner? En heb jij een van deze plantaardige recepten al geprobeerd? Verras ons dan met jouw creatie op de website, Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

 

1 Reacties

Omgggg dit ziet er zó lekker uit! Ga ik volgend weekend maken

11:39 19 januari 2024

Hi Agnès, Wat leuk! We zijn benieuwd naar je resultaat! :-) Groetjes, Daniëlle

11:39 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.