Vegan Linzen Bolgonese
3.2 (64.67%) 30 vote[s]

Met dit gerecht zit je altijd goed. Of je nou lekker een avondje thuis eet met vriendinnen of even iets makkelijks op wilt zetten waar je niet al te veel aandacht aan hoeft te besteden. Zo maakte ik dit gerecht laatst om mee te nemen op familieweekend. De eerste avond waarop iedereen aankomt op de locatie wordt er vaak iets makkelijks en meestal ongezonds op tafel gezet. Thuis tijdens het inpakken van mijn tas de saus al gemaakt, eenmaal op locatie even de pasta al dente gekookt en de saus verhit et voila! Een makkelijk, snel en gezond diner voor heel de familie, en ja zelfs mijn sceptische tante wist niet wat haar overkwam. Want toen ik zei dat ik veganistisch zou koken had ze niet gedacht een gerecht voorgeschoteld te krijgen dat zo bom vol smaak zat!

Wat heb je nodig?
Voor 4 personen:
450 ml water
450g grote wortels
175g zongedroogde tomaten
3 tenen knoflook
2 x 400g blikken ontvelde tomaten
400g tomatenpuree
500g groene linzen
500g speltpasta penne

 



Hoe maak je deze vega bolognese?
Begin met het schillen en raspen van de wortels. Gebruik hiervoor een grove rasp. Snij de zongedroogde tomaten in kleine stukjes. Verwijder de buitenste schil van de knoflooktenen en pers in een knoflookpers. Plaats de wortels, zongedroogde tomaten en knoflook in een ruime pan samen met de tomaten uit blik, tomatenpuree, linzen en het water. Roer alles samen en laat het mengsel 45 minuten tot een uur op middelhoog vuur pruttelen. Roer af en toe door terwijl het kookt. Als het bijna klaar is kook je de pasta al dente in een pan met ruim water en snufje zout. Laat de pasta uitlekken en roer het door de saus.

Bron: Deliciously Ella, toegankelijke vegan recepten met een knipoog

Summary
recipe image
Recipe Name
Vegetarische pasta bolognese met linzen
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
31star1star1stargraygray Based on 5 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!