Print Friendly, PDF & Email
5/5 - (1 stemmen)

Met een millionaire shortbread zul je veel mensen gelukkig maken. Het bestaat uit een zandbodem met een laag karamel en chocolade (klinkt top toch?!) Onze variant is plantaardig en geloof ons, het is eigenlijk zonde om deze shortbread uit te delen!

Ingrediënten
230 g plantaardige boter
40 g suiker
300 g bloem
480 g gecondenseerde kokosmelk
80 g lichte basterdsuiker
200 vegan pure chocolade
50 g vegan witte chocolade

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 175 ℃. Bekleed een ovenschaal van 30 cm x 30 cm met wat bakpapier.
2. Zorg ervoor dat de boter op kamertemperatuur is. Doe 150 g zachte plantaardige boter met de witte basterdsuiker in een kom. Klop dit tot een romig mengsel. Voeg de bloem toe aan het mengsel en meng met je handen totdat er een kruimelig deeg ontstaat.
3. Bekleed een vierkante bakvorm of ovenschaal met bakpapier. Verspreid het mengsel over de vorm en druk het stevig aan. Bak daarna ongeveer 25 minuten in de oven totdat het lichtbruin begint te kleuren. Laat daarna afkoelen.
4. Doe de gecondenseerde kokosmelk samen met de basterdsuiker en 80 g plantaardige boter in een steelpan, verwarm langzaam totdat de boter is gesmolten en alles is gemengd. Zet daarna het vuur hoger en laat 25-30 minuten doorkoken of totdat het donkerder begint te kleuren en begint in te dikken. Roer af en toe goed over de bodem zodat het niet gaat vastplakken.
5. Giet de karamel daarna over de koekbodem. Als je nog wat luchtbelletjes ziet tik de ovenschaal dan een paar keer op het aanrecht zodat de luchtbelletjes weg gaan. Zet de ovenschaal daarna minimaal 2 uur in de koelkast.
6. Smelt de pure chocolade au bain-marie. En smelt de witte chocolade in een andere pan au bain-marie.
7. Verdeel de pure chocolade over de karamellaag en verspreid dit zo egaal mogelijk. Maak daarna strepen met witte chocolade van boven naar beneden. Ga er daarna van links naar rechts doorheen met een sateprikker en daarna nog een keer van rechts naar links. Zet de vorm daarna weer in de koelkast zodat de chocolade en karamel hard kunnen worden.
8. Snijd de shortbread in stukken, mocht dat lastig gaan dan kun je het mes warm maken met heet water. En proef heel erg snel een stukje, want dit is fan-tas-tisch!

Heb jij dit plantaardige millionaire shortbread gemaakt? Want vond je ervan? Laat het ons weten in een reactie, via Instagram of via Facebook.

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Vegan millionaire shortbread
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
3.51star1star1star1stargray Based on 2 Review(s)