Print Friendly, PDF & Email

Mugcakes – cakejes in een mok – zijn heerlijk als ontbijt of snelle snack. Hier heb je geen cakevorm voor nodig: je mengt alle ingrediënten gewoon in de mok zelf! Deze vegan mokka mugcake met chocolade en een vleugje koffie kun je versieren met een flinke toef kokosslagroom. Ook met wat vers fruit, nootjes en granola creëer je een geweldige start van de dag voor jezelf (of een ander).

Wat heb je nodig?
4 eetlepels speltmeel
1/2 theelepel bakpoeder
1/4 banaan
2 eetlepels havermelk
1/2 eetlepel agave siroop
1 eetlepel kokosolie, gesmolten
1 eetlepel oploskoffie
1/2 eetlepel cacao
snufje zout

Hoe maak je het?
1. Vet de mok in met kokosolie
2. Meng de droge ingrediënten in een grote mok.
3. Prak de banaan fijn en voeg deze samen met de havermelk en agave siroop aan de overige ingrediënten toe en roer goed.
4. Plaats de mok voor 2-3 minuten in de magnetron of voor 25 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Als je ‘m in de oven bakt, let er dan wel op dat je mok in de oven kan.
5. De mug cake is goed als deze niet langer vochtig is en als het midden van de bovenkant lichtjes terugspringt wanneer je deze indrukt.
6. Serveer met wat kokosslagroom en eventueel wat extra agave siroop. Kokosslagroom maak je door het harde deel van een blikje volvette kokosmelk te mixen, eventueel met wat siroop.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!

Summary
TRENDING: Vegan mokka mugcake
Article Name
TRENDING: Vegan mokka mugcake
Description
Mugcakes - cakejes in een mok - zijn heerlijk als ontbijt of snelle snack. Hier heb je geen cakevorm voor nodig: je mengt alle ingrediënten gewoon in een mok. Deze mokka mugcake met chocolade en een vleugje koffie kun je versieren met een flinke toef kokosslagroom, vers fruit, nootjes en granola!
Author