Mugcakes – cakejes in een mok – zijn heerlijk als ontbijt of snelle snack. Hier heb je geen cakevorm voor nodig: je mengt alle ingrediënten gewoon in de mok zelf! Deze vegan mokka mugcake met chocolade en een vleugje koffie kun je versieren met een flinke toef kokosslagroom. Ook met wat vers fruit, nootjes en granola creëer je een geweldige start van de dag voor jezelf (of een ander).
Wat heb je nodig?
4 eetlepels speltmeel
1/2 theelepel bakpoeder
1/4 banaan
2 eetlepels havermelk
1/2 eetlepel agave siroop
1 eetlepel kokosolie, gesmolten
1 eetlepel oploskoffie
1/2 eetlepel cacao
snufje zout
Hoe maak je het?
1. Vet de mok in met kokosolie
2. Meng de droge ingrediënten in een grote mok.
3. Prak de banaan fijn en voeg deze samen met de havermelk en agave siroop aan de overige ingrediënten toe en roer goed.
4. Plaats de mok voor 2-3 minuten in de magnetron of voor 25 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Als je ‘m in de oven bakt, let er dan wel op dat je mok in de oven kan.
5. De mug cake is goed als deze niet langer vochtig is en als het midden van de bovenkant lichtjes terugspringt wanneer je deze indrukt.
6. Serveer met wat kokosslagroom en eventueel wat extra agave siroop. Kokosslagroom maak je door het harde deel van een blikje volvette kokosmelk te mixen, eventueel met wat siroop.
Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!

Wanneer doe je de melk, de kokosolie en de agavesiroop erbij?
Hoi Lilian, goede vraag, dit staat niet helemaal duidelijk in het recept omschreven. Dit ga ik aanpassen! De kokosolie gebruik je om je mok mee in te vetten. De agavesiroop en de melk meng je samen met de banaan. Ik hoop dat je hier mee uit de voeten kan, zo niet laat het me weten! Groetjes, Lieske
Oh wat heerlijk, een mokka cake! Die wil ik maken 😀