Print Friendly, PDF & Email

Van onze lezeres Anke Wetzel hebben we dit heerlijke, vegan recept van pasta met gesmoorde courgette en paprika mogen ontvangen. Anke Wetzel houdt van koken, en deelt haar creatieve, vegetarische recepten regelmatig op haar Facebook Vegalicious Dishes. Dat ze veel van vegetarisch en vegan koken weet, is een feit. Want ook met dit vegetarische gerecht dat we met jullie mogen delen, zijn wij ontzettend blij!

Wat heb je nodig?
1 ui, fijn gesnipperd .
1 teentje knoflook, fijn gesneden
1 plak knolselderij, in kleine blokjes gesneden
3 halve paprika (groen, geel, rood) in blokjes gesneden
1/2 courgette, in blokjes gesneden
1 bosje winterpostelein, alleen de blaadjes
vegetarische tuinkruidenbouillon
zonnebloemolie
Alpro cuisine
sap van een halve citroen
spaghetti voor twee personen
balsamico vinaigrette
peper en zout

Hoe maak je deze pasta met gesmoorde paprika en courgette?

1. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan tot dat ze lichtbruin zijn.
2. Roerbak de ui, de Spaanse peper, de knolselderij en de knoflook zachtjes in de zonnebloemolie tot dat het bijna gaar is, Voeg het rasp en het sap van een halve citroen toe en meng het geheel goed door.
3. Voeg vervolgens de paprika en de courgette toe en roerbak het geheel tot de gewenste gaarheid, het mag best nog wat “bite” hebben!
4. Kook de spaghetti volgens de verpakking.
5. Voeg circa 3/4 van de winterpostelein blaadjes toe aan de groente, laat even slinken in de pan met de rest van de groenten, bewaar de rest voor het opmaken van de borden.
6. Breng het geheel op smaak met zout en peper en vegetarische tuinkruiden bouillon.
7. Maak alvast twee borden op met de overgebleven winterpostelein blaadjes, Balsamico vinaigrette en pijnboompitjes.
8. Giet de spaghetti af en voeg vlak voor het opdienen de alpro cuisine en de edelgist vlokken toe aan de spaghetti om deze te binden, net zo veel dat de spaghetti een beetje plakkerig worden om goed te kunnen serveren met behulp van de serveer ringen.
9. Maak de borden op.
10. Maak een torentje van de spaghetti en serveer de ringen in het midden van het bord. Verdeel hierna de groenten erover.
11. Verwijder de serveer ringen en bestrooi met de edelgist vlokken en de pijnboompitjes en draag de borden “heel” voorzichtig naar de eettafel! Eet smakelijk!

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd! 

 

Summary
Vegan pasta met gesmoorde courgette en paprika
Article Name
Vegan pasta met gesmoorde courgette en paprika
Description
Hieronder staat het recept van onze lezer Anke Wetzel stap voor stap uitgelegd hoe je de in witte wijn en citroen gesmoorde paprika en courgette, op een torentje van romige spaghetti met winterpostelein en geroosterde pijnboompitjes met een Balsamico vinaigrette, precies kan maken.
Author