Print Friendly, PDF & Email

Wij maakten een heerlijk frisse voorjaar pastasalade om mee te nemen op een picknick! Hieronder vind je het recept voor deze veganistische pastasalade met een frisse citroen en oregano dressing. Pastasalade heeft natuurlijk een goede bite nodig, daarvoor voegen we Pulled Oats toe! Je krijgt daardoor veel eiwitten binnen en dat maakt deze salade ook nog eens voedzaam!

Pulled Oats van Gold&Green
Pulled Oats is een plantaardige eiwitbron uit Finland. Het product bestaat slechts uit 5 (!) simpele ingrediënten: haver, tuinbonen, erwten, koudgeperste koolzaadolie en zout. Het zijn allemaal Noordse pure ingrediënten. Dat is niet alleen gezond, maar ook duurzaam! Ook bevat Pulled Oats maar liefst 30 gram eiwit per 100 gram, voor vegetariërs, veganisten en fanatieke sporters is dit dus een ideale manier om genoeg eiwitten binnen te krijgen. Pulled Oats heeft een neutrale smaak, dus je kunt het heel makkelijk zelf op smaak brengen en toevoegen aan jouw favoriete gerecht! Pulled Oats ligt in de schappen bij Albert Heijn, Deen, een aantal Plus winkels, en is online verkrijgbaar via de Picnic app.

Ingrediënten
2 verpakkingen Pulled Oats Naturel
500 g cherrytomaatjes
300 gram volkoren penne
100 g zongedroogde tomaten
1 komkommer
90 g Kalamata olijven
80 g rucola
60 g walnoten
15 g blaadjes verse basilicum
2 tl paprikapoeder
1/2 tl uienpoeder
1/4 tl knoflookpoeder
edelgistvlokken, naar smaak

Voor de dressing
3 el olijfolie
1 citroen, het sap
2 tl knoflookpoeder
2 tl mosterd
2 tl gedroogde oregano
zout en peper

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking gaar.
  2. Snijd de komkommer in blokjes en halveer de cherrytomaatjes, zongedroogde tomaatjes en de Kalamata olijven.
  3. Doe de Pulled Oats in een kom en voeg hier het paprikapoeder, uienpoeder en knoflookpoeder aan toe. Meng het geheel goed door.
  4. Verhit zonnebloemolie in een koekenpan en bak de Pulled Oats totdat deze knapperig is geworden. Dit duurt ongeveer 6 minuten.
  5. Hak de walnoten, rucola en verse basilicum fijn en verdeel dit over de borden. Meng de pasta vervolgens in een kom met de komkommer, tomaatjes, zongedroogde tomaten en Kalamata olijven en verdeel de mix weer over de walnoten, rucola en verse basilicum.
  6. Doe voor de dressing de ingrediënten in een kom en roer tot een glad geheel. Voeg de dressing toe aan de kom met de overige ingrediënten en schud door elkaar tot de dressing goed verdeeld is over de pasta.
  7. Serveer de Pulled Oats direct over de pastasalade en garneer met edelgistvlokken.

Tip! Als de pasta klaar is met koken, kun je deze eventueel even spoelen met wat koud water en er een beetje olijfolie overheen sprenkelen tegen het plakken.

Heb jij dit recept gemaakt? Of heb jij een ander favoriet recept met Pulled Oats? Verras ons met een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Vegan pastasalade met Pulled Oats
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
4.51star1star1star1star1star Based on 7 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!