Vegan suikervrij bananenbrood
3.2 (63.33%) 12 votes

In het weekend mag ik van mezelf altijd iets lekkers: taartje, toetje, mmm! Nog leuker vind ik het dan als ik iets kan maken wat nét zo lekker is, maar dan best wel gezond. Dit recept voor veganistisch suikervrij bananenbrood van De Groene Meisjes leent zich daar perfect voor! Absoluut schuldvrij snoepen, een geweldig recept dat ik het liefst ieder weekend zou maken.

Wat heb je nodig?
Voor het brood:
250 gram bloem (het recept gebruikt speltmeel en havermeel, ik deed het gewoon met tarwe)
1 theelepel kaneel
1 theelepel bakpoeder
2 theelepels vanille extract
½ theelepel zout
130 gram dadels (zonder pit)
120 milliliter amandelmelk (of andere plantaardige melk)
3 grote rijpe bananen

Voor de garnering: (optioneel)
Havervlokken en/of noten


Extra voor in het brood: pecannoten, rozijnen, cranberries, pure chocola, blauwe bessen, wat jij lekker vindt!

Hoe maak je dit gezonde bananenbrood?
Verwarm de oven voor op 180 graden. Mix de bloem met de kaneel, het bakpoeder, het vanille extract en het zout. Doe dit in een keukenmachine, voeg de ontpitte dadels samen met de melk toe en laat draaien tot er een glad mengsel ontstaat. Pel de bananen en doe deze ook in de keukenmachine, laat draaien tot het een dik beslag is. Spatel desgewenst de extra ingrediënten er handmatig door. Beleg een cakevorm met bakpapier en giet het beslag erin. Garneer desgewenst met havervlokken of noten. Bak het bananenbrood in 60 minuten goudbruin en gaar. Laat 30 minuten afkoelen en opstijven. Je traktatie is klaar!

Bron: De Groene Meisjes, karakteristiek groen blog over Vegan & Vintage

Heb jij dit recept gemaakt? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Vegan suikervrij bananenbrood
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!