Print Friendly, PDF & Email

Vegan Vibes is het derde boek van diëtist Lisa Steltenpool waarin zij wederom laat zien dat plantaardig eten helemaal niet zo lastig hoeft te zijn. In dit boek vind je onderbouwde voedingsinspiratie, praktische handvatten en natuurlijk een hele lading aan heerlijke recepten. Vandaag delen wij het recept van een fajitabowl met avocadosaus!

Ingrediënten
Voor 2 personen
45 minuten bereidingstijd

400 g zoete aardappelen
1 rode ui
1 rode paprika
1 gele paprika
1-2 el olijfolie
2 el Mexicaanse kruidenmix
1 blik linzen à 400 g
1 avocado
sap van 1⁄2 limoen
1 teentje knoflook
handje verse koriander
peper en zout naar smaak

Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 220 °C en leg een bakplaat bekleed met bakpapier klaar.
  2. Snijd de ongeschilde zoete aardappelen in lange parten. Snijd de ui en paprika’s in reepjes. Meng de gesneden groenten met de olijfolie en kruiden.
  3. Leg de groenten op de bakplaat en bak 30-40 minuten in de oven. Laat de linzen uitlekken. Schep de groenten halverwege om en voeg dan ook de uitgelekte linzen toe.
  4. Doe voor de avocadosaus het vruchtvlees van de avocado in een keukenmachine met het limoensap, de knoflook en koriander en mix glad. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Verdeel de groenten en linzen over twee borden. Voeg de avocadosaus toe en breng eventueel extra op smaak met peper en zout.

Tip!
Heb je geen keukenmachine? Je kan de avocadosaus ook maken met een staafmixer, vijzel of door alles heel klein te snijden en vervolgens te prakken.

Heb jij dit recept of een ander recept uit Vegan Vibes gemaakt? Wat vond je ervan? Laat het ons weten in een bericht via de website, Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!

Vegan Vibes
Lisa Steltenpool
Fotograaf: Saskia Lelieveld
Uitgever: Lev.
ISBN: 9789400511569
Prijs: €24,99

Summary
recipe image
Recipe Name
Vegan Vibes: fajitabowl met avocadosaus
Published On
Total Time

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!