Hartig breekbrood met zongedroogde tomaat en olijven
Sanne Romp

Hartig breekbrood met zongedroogde tomaat en olijven

vrijdag 02 april 2021
Bij de paasbrunch kan een lekker brood natuurlijk niet ontbreken. En wat is er nou lekkerder dan een brood dat vers uit de oven komt? Wij hebben een (vegan) breekbrood gemaakt gevuld met zongedroogde tomaat, olijven, zonnebloempitten en pesto!


Ingrediënten
voor het deeg
175 g volkorenmeel
75 g bloem
150 ml water, lauwwarm
10 g boter, op kamertemperatuur
1 tl suiker
4 g gedroogde gist
5 g zout

voor de vulling

100 g zwarte olijven
100 g zongedroogde tomaat
1,5 el vegan pesto
1 el Provençaalse kruiden
20 g zonnebloempitten

Bereidingswijze
1. Laat de olijven en zongedroogde tomaten uitlekken en snijd in stukjes. Meng met de pitten, pesto en Provençaalse kruiden.
2. Meng volkorenmeel, bloem, water, boter, suiker, gist en zout door elkaar. Kneed dit tot een soepel deeg (minimaal 10 minuten). Meng daarna het olijvenmengsel door het deeg en kneed goed door. Doe wat olie in een kom en laat je deeg daarin afgedekt minimaal een uur rijzen.
3. Gebruik een vierkante ovenschaal of bakvorm. Vet deze in. Verdeel het deeg in 8-10 stukken en rol hier balletjes van. Leg de bolletjes met een klein beetje ruimte ertussen in de schaal en laat het dan nog een keer 45 minuten rijzen.
4. Verwarm de oven voor op 190 ℃. Bestrijk het deeg met wat water en strooi hier wat maanzaad en zonnebloempitten overheen. Bak het brood daarna in ongeveer 20 minuten gaar.
5. Haal je breekbrood uit de vorm en hij is klaar om te serveren bij de vegetarische paasbrunch!

Heb jij dit recept geprobeerd? Of ga jij aan de slag met een ander paasrecept? Laat het ons weten in een reactie, via Facebook of via Instagram. Wij zijn benieuwd!

 

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.