Print Friendly, PDF & Email

Bij onze paasbrunch kan een vegetarisch worstenbroodje niet ontbreken. Wij hebben kleine worstenbroodjes gemaakt zodat je daarna nog genoeg ruimte hebt voor alle andere lekkernijen. Ga jij deze worstenbroodjes maken voor jouw vegetarische paasbrunch?

Ingrediënten
voor 8 (kleine) broodjes
voor het deeg
250 g bloem
3 g zout
70 g boter
10 g basterdsuiker
7 g gist
125 ml plantaardige melk

voor de vulling

450 g vers vegetarisch gehakt
30 g paneermeel
1 ei
0,5 tl kaneel
1 tl paprikapoeder
1 tl nootmuskaat
1 tl komijnpoeder
peper en zout

Bereidingswijze
1. Doe de bloem in een kom en maak hier een kuil in. Strooi het zout op de rand van de kuil. Verwarm de plantaardige melk totdat deze lauwwarm is. Giet de melk daarna in de kuil.
2. Voeg boter en suiker toe in de kuil. Voeg daarna ook de gist toe en meng dit met je vingers of een lepel door de melk. Meng nu met je hand vanuit de melk steeds meer bloem bij het mengsel totdat er een deeg ontstaat.
3. Kneed dit deeg 5-10 minuten. Leg het deeg daarna in een kom, dek af met een theedoek en laat 30 minuten rijzen op een warme plek.
4. Verdeel het deeg nu in 15 bolletjes van ongeveer 35 gram. Laat dit nog 15 minuten rusten onder een theedoek.
5. Begin nu met de vulling. Meng hiervoor het vegetarische gehakt met paneermeel, ei en voeg komijnpoeder, nootmuskaat, paprikapoeder, kaneel, peper en zout toe. Kneed goed door en verdeel daarna in stukjes van 35 gram en rol hier kleine worsten van.
6. Rol het deeg uit. Leg in het midden de worst neer. Klop een ei los en bestrijk de zijkanten van het deeg hiermee. Vouw de boven- en onderkant over de worsten heen en druk aan. Vouw daarna ook de linkerkant over de worst heen en doe hetzelfde met de rechterkant. Druk goed aan.
7. Leg bakpapier op een bakplaat en leg de worsten hierop met de naad naar beneden. Laat ze 1 uur rijzen onder een theedoek.
8. Verwarm de oven voor op 180 ℃, bestrijk de worstenbroodjes met het losgeklopte ei en bak ze 30 minuten of totdat ze mooi goudbruin van kleur zijn. Haal ze daarna uit de oven en laat ze even afkoelen. Daarna zijn ze klaar om te serveren.

Heb jij dit vegetarische paasrecept geprobeerd? Welk gerecht mag er bij jouw paasbrunch niet ontbreken? Laat het ons weten in een reactie, via Facebook of via Instagram!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Vegetarisch paasmenu: mini worstenbroodjes
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
31star1star1stargraygray Based on 1 Review(s)