Print Friendly, PDF & Email

Deze taartjes hebben een heerlijke brosse bodem en een pecanvulling die bijna naar koffie smaak. Wij vonden ze echt een heel erg groot succes! Wij maken deze tartelettes met pecanvulling bij onze vegetarische paasbrunch. Je kunt ervoor kiezen om een grote taart te maken of meerdere kleine taartjes. Bewaar er dan wel een paar voor jezelf, want ze zijn zo op!

Ingrediënten
voor het deeg
175 g bloem
60 g poedersuiker
30 g amandelmeel
snuf zout
100 g boter, koud
0,5 ei

voor de vulling
300 g pecannoten
90 g kokosbloesemsuiker
3 eieren
120 g boter
1 tl kaneel
snuf zout
50 g hele pecannoten (garnering)

Bereidingswijze
1. Doe bloem, amandelmeel, poedersuiker en zout in een kom en meng. Snijd de boter in kleine blokjes en voeg toe. Wrijf dit met je vingers door het deeg, zodat er kleine klontjes ontstaan. Voeg daarna het ei toe en kneed tot een goed deeg (doe dit niet te lang). Laat het dan minimaal een uur rusten in de koelkast.
2. Verwarm de oven voor op 180 ℃. Vet de tartelette vormen in met wat boter. Wij hebben kleine tartelette vormen gebruikt, maar je zou ook een grote taart kunnen maken of een muffinvorm kunnen gebruiken.
3. Rol het deeg uit en maak ‘m groot genoeg voor de vorm (inclusief de randen). Leg je deeg nu in de bakvorm en prik gaatjes in de bodem. De bodem wordt blind gebakken, gebruik hiervoor blindbakbonen of gedroogde bonen. Bak de bodem nu 15 minuten.
4. Voor de vulling doe je alle ingrediënten voor de vulling (behalve de 50 g pecannoten die je gebruikt ter garnering) in een keukenmachine en meng je dit tot een glad beslag.
5. Haal de bakbonen uit de vulling en vul de taartjes met de pecanvulling. Garneer met de overige pecannoten en bak nogmaals 20-30 minuten in de oven. Laat de taartjes daarna kort afkoelen en haal ze voorzichtig uit de vorm.

Welke vegetarische paasrecepten heb jij al geprobeerd? Wat vond je ervan? Laat het weten in een reactie, via Facebook of via Instagram. Wij zijn benieuwd.

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Tartelettes met vulling van pecannoten
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time