Print Friendly, PDF & Email

Nu het zonnetje volop schijnt eet ik het liefste alle avonden buiten. Heerlijk met vrienden of familie uitgebreid tafelen in de tuin of gewoon de barbecue mee naar het park. Vaak wordt er bij barbecue gedacht aan veel vlees en vette sauzen. Maar met barbecueën kan je zo veel meer kanten op. In het boek Vegetarische BBQ vind je 125 originele gerechten voor barbecue en gril. Eén van die originele gerechten is deze panini met geitenkaas, kappertjes en geroosterde paprika’s. Het contrast tussen zoete, rokerig smakende paprika’s en zurige geitenkaas is onweerstaanbaar, zoals je zult merken wanneer u deze knapperige panini proeft.

Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • 120 g geitenkaas, in plakjes van 1 cm gesneden
  • 2 zachte Italiaanse broodjes, opengesneden
  • 2 geroosterde rode of gele paprika’s: ontveld, van zaadjes ontdaan en in repen gesneden
  • 1 eetlepel uitgelekte kappertjes
  • 2–3 eetlepels olijfolie extra vergine
  • grof zout en versgemalen zwarte peper
  • bakolie

Hoe maak je de panini’s?

  1. Verwarm de grill voor tot hij heet is. Zet de lekbak onder de voorkant van de grill.
  2. Leg de plakjes geitenkaas op de onderste helften van de broodjes en zorg dat ze niet over de rand uitsteken. Leg de reepjes paprika en de kappertjes erop. Sprenkel 1½ theelepel olijfolie over de panini, breng ze op smaak met zout en peper en leg de bovenste helften van de broodjes erop. Bestrijk de buitenkant van de broodjes dun met olijfolie.
  3. Bestrijk het grilloppervlak dun met olie. Schep de panini met een spatel op de hete grill en sluit het deksel. Gril de panini ongeveer 5 minuten tot ze bruin en knapperig zijn en de kaas gesmolten is. Snijd de panini diagonaal doormidden en serveer ze direct.

Heb jij dit BBQ recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Vegetarische barbecue: panini met geitenkaas
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!