Print Friendly, PDF & Email

Couscous is ideaal als je weinig tijd hebt, maar wel een lekkere en gezonde vegetarische maaltijd op tafel wilt zetten. Deze supersimpele couscous met zelfgemaakte courgette koekjes van onze vrienden van ZTRDG is origineel en gezond. Voedzaam dankzij de granen en de feta, de paprika en verse kruiden maken het af!

Wat heb je nodig?
Voor 2 personen:
4 granen couscous
1 courgette geraspt
1 rode paprika
2 eieren
100 g feta blokjes
2 eetlepels verse kruiden (combinatie van munt, peterselie, oregano)
1 citroen
bloem
olijfolie
zout en peper

Hoe maak je deze kruidige couscous?
Rasp de courgette, verkruimel de feta en hak de kruiden fijn (houd de soorten apart van elkaar). Snij de paprika in blokjes. Klop de eieren los en meng de courgette, feta, bloem en 2 eetlepels kruiden tot een dik beslag. Breng op smaak met zout en peper. Bereid de couscous volgens de bereidingswijze op de verpakking en laat afkoelen. Meng de gehakte peterselie, munt en paprika blokjes door de couscous en breng op smaak met citroensap, olijfolie, zout en peper. Verhit een laagje olie in een koekenpan en schep steeds een lepel beslag in de pan. Druk het beslag iets plat en bak aan beide zijden bruin. Serveer de koekjes bovenop de salade en verkruimel nog wat extra feta over het gerecht.

 

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Vegetarische couscous met courgette koekjes
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
11stargraygraygraygray Based on 17 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!