Print Friendly, PDF & Email

Snert. Oftewel erwtensoep, een klassieker die in Nederland een speciaal plaatsje heeft verdiend. Als wij denken aan erwtensoep, dan denken wij aan schaatsen, kou, winter en opwarmen. Nu de winterkou aanwezig is, is er niets fijners dan thuis opwarmen met een zelfgemaakt kopje soep. En erwtensoep is toch wel een favoriet, maar dan zonder rookworst en spek! Lees snel verder.

Ingrediënten
voor 4 personen
1 ui, gesnipperd
1 winterpeen, in blokjes
1 prei, in reepjes
1 aardappel, in blokjes
1 stengel bleekselderij, in reepjes
250 g spliterwten
100 g knolselderij, in blokjes
5 g selderijblad, fijngesneden
1 l groentebouillon
zout en peper  

Bereidingswijze
1.
Breng de groentebouillon aan de kook en voeg de spliterwten toe. Laat deze anderhalf uur koken op middelhoog vuur. Roer regelmatig door de spliterwten zodat ze niet vastplakken aan de pan.
2. Zodra de spliterwten gaar zijn, voeg dan de winterpeen, prei, aardappel, bleekselderij en knolselderij toe en laat dit nog 30 minuten doorkoken. Proef en breng op smaak met zout en peper.
3. Verdeel de erwtensoep over vier kommen en garneer met selderijblad. Serveer direct.

Heb jij dit recept gemaakt? Of een andere lievelingssoep voor in de winter? Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. Wij zijn benieuwd!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Vegan erwtensoep
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
31star1star1stargraygray Based on 9 Review(s)