Print Friendly, PDF & Email

Snert. Oftewel erwtensoep, een klassieker die in Nederland een speciaal plaatsje heeft verdiend. Als ik denk aan erwtensoep, dan denk ik aan schaatsen, kou, winter en opwarmen. Nu de winterkou eindelijk aanwezig is, en de eerste vlokken sneeuw gevallen zijn is niets fijners dan thuis opwarmen, met een zelfgemaakt kopje soep. En erwtensoep is toch wel een favoriet! Erwtensoep, maar dan zonder rookworst en spek, een beetje anders, maar net zo lekker!

Wat heb je nodig?
Voor 3-4 personen:
250 g spliterwten
1 liter water
1 winterpeen
1 prei
1 ui
1 grote aardappel
100 g knolselderij
1 stengel bleekselderij
klein bosje selderijblad


Hoe maak je deze vegetarische erwtensoep?
Zet een pan op het vuur met 1 liter water. Zodra het water kookt is het tijd om de spliterwten toe te voegen. Laat deze anderhalf uur koken op middelhoog vuur. Verwijder de buitenste schil van de knolselderij en de prei. Ondertussen snijd de ui, aardappel, winterpeen, knolselderij in kleine blokjes. Snijd de prei en bleekselderij eenmaal in de lengte doormidden en snijd deze daarna in reepjes. Zet apart tot de spliterwten gaar zijn. Roer regelmatig door de spliterwten zodat ze niet vast plakken aan de pan. Zodra de spliterwten gaar zijn voeg je de groenten toe. Laat het geheel nog 30 minuten doorkoken. Voeg zout, peper en selderijblad toe en serveer de soep heet.

Dank aan Shutterstock voor de foto

Summary
recipe image
Recipe Name
Vegetarische erwtensoep
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
2.51star1star1stargraygray Based on 4 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!