Vegetarisch paasmenu: frangipane tartelette met peer en mineola
Sanne Romp

Vegetarisch paasmenu: frangipane tartelette met peer en mineola

dinsdag 30 maart 2021
Met deze feestelijke gebakjes maak je zeker indruk! Deze tartelettes zijn gevuld met frangipane, een amandelvulling. Kies je favoriete fruit voor op de amandelvulling en schuif ze in de oven. Wij hebben heerlijke tartelettes gemaakt met peer en mineola voor bij de paasbrunch. Ga jij deze ook maken?

Ingrediënten
voor 6 kleine taartjes
voor het deeg
100 g bloem
15 g amandelmeel
25 g poedersuiker
0,5 tl zout
160 g plantaardige boter
15 g ei, losgeklopt + 1 ei om te bestrijken

voor de vulling
50 g amandelmeel
45 g suiker
1 ei
40 g boter
15 g bloem
1 peer
1 mineola

Bereidingswijze
1. Meng bloem, amandelmeel, poedersuiker en zout. Wrijf de boter er met je vingertoppen doorheen tot een kruimelig deeg. Voeg het ei toe en kneed alles kort tot een geheel. Kneed het zo kort mogelijk zodat het niet te warm wordt. Verpak in folie en laat minimaal 1 uur rusten.
2. Strooi wat bloem over je werkblad en rol het deeg uit. Snijd hier nu rondjes uit die groter zijn dan je vorm, zodat het de bodem en zijkanten bedekt. Vet de tartelettevormen of een muffinvorm in met boter en bekleed ze daarna met het deeg. Snijd de uitstekende randen af. Zet daarna weer 15 minuten in de koelkast.
3. Prik gaatjes in de bodem van je deeg. Leg er een bakpapiertje op, vul met de blindbakvulling (bijvoorbeeld ongekookte bonen of rijst) en bak de tartelettes op 180 ℃ ongeveer 10 minuten. Verwijder het bakpapier en de blindbakvulling. Klop een ei los en bestrijk je taartjes hiermee, bak ze daarna nog 10 minuten in de oven.
4. Voor de frangipane meng je zachte boter, een snufje zout en de suiker totdat het luchtig begint te worden. Voeg het ei toe. Voeg daarna bloem en amandelmeel beetje voor beetje toe totdat je een gladde massa hebt.
5. Schep de frangipane op de bodem tot net onder de rand en strijk glad. Snijd de mineola in plakken en snijd hier een rondje uit die in je vormpje past. Snijd de peer (of ander fruit naar keuze) in dunne plakken. Leg wat van deze plakken peer of een ronde plak mineola in de frangipane vulling en duw aan. Bak de taartjes nog 15 minuten of totdat de bovenkant lichtbruin is. Haal ze daarna uit de oven en laat afkoelen.


Heb jij deze tartelettes gemaakt? Of ga je deze maken voor bij de vegetarische paasbrunch? Laat het weten in een reactie, via Facebook of via Instagram. Wij zijn benieuwd!

 

1 Reacties

Hallo, Ik wil dit taartje en het taartje met pecannoten vulling maken enkele dagen op voorhand, kan dat? Hoe bewaar ik dit dan best?

11:38 19 januari 2024

Hi Sylke, Dat kan zeker! Je kunt ze gewoon in de koelkast bewaren of zelfs in de vriezer. Eet smakelijk. Liefs, Karlijn

11:38 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.