Print Friendly, PDF & Email

Heb je het al gehoord? De Hippe Vegetariër is een nieuw VEGGIE YouTube kanaal gestart! Dit wordt hét vegetarische YouTube kanaal van Nederland, met supersnelle veggie recepten en meer. Vandaag rabarber in de hoofdrol, omdat ik samen met Van Eigen Bodem Nederland wil inspireren om méér groenten te eten. Wil je geen filmpje missen? Abonneer je dan nu op VEGGIE!

Ingrediënten
Voor 2 personen
2 tortilla wraps
175 gram vegetarische shoarma (bijvoorbeeld van Garden Gourmet)
200 gram rode kool
75 gram yoghurt
500 gram rabarber
1 rode ui
1 centimeter verse gember
1 perssinaasappel
1 theelepel kaneel
1 snufje zout
50 gram blanke rozijnen


Bereidingswijze

  1. Snipper de rode ui, snijd de rabarber in kleine reepjes en schil de verse gember en hak deze fijn.
  2. Verhit olie in een steelpan en fruit de ui. Voeg de rabarber en verse gember toe, samen met het sap van een halve sinaasappel. Voeg tot slot de kaneel en het snufje zout toe en laat de chutney 8 minuten zachtjes sudderen.
  3. Doe de rode kool in een kom, pers de andere helft van de sinaasappel uit en marineer de rode kool hierin.
  4. Wel ondertussen de rozijnen in heet water.
  5. Verhit olie in een koekenpan en bak de shoarma volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  6. Besmeer de wraps met een eetlepel yoghurt, verdeel hier de gemarineerde rode kool, de shoarma en rozijnen over en maak af met twee flinke eetlepels rabarberchutney.
  7. Vouw dicht en eetsmakelijk!

PS. Meer weten over rabarber? Kijk dan op Van Eigen Bodem. Daar vind je informatie en heerlijke recepten met rabarber!

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

Summary
VEGGIE in 20 minuten: wraps met vega shoarma, rode kool en rabarberchutney
Article Name
VEGGIE in 20 minuten: wraps met vega shoarma, rode kool en rabarberchutney
Description
Op zoek naar een supersnel recept? Maak deze wraps met vega shoarma, rode kool en rabarberchutney. Binnen 20 minuten op tafel!
Author

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!