VEGGIE in 20 minuten: geroosterde paprikasoep met kikkererwten en pijnboompitten
Isabel Boerdam

VEGGIE in 20 minuten: geroosterde paprikasoep met kikkererwten en pijnboompitten

zondag 09 september 2018
Heb je het al gehoord? De Hippe Vegetariër is een nieuw VEGGIE YouTube kanaal gestart! Dit wordt hét vegetarische YouTube kanaal van Nederland, met supersnelle veggie recepten en meer. Vandaag paprika in de hoofdrol, omdat ik samen met Van Eigen Bodem Nederland wil inspireren om méér groenten te eten. Wil je geen filmpje missen? Abonneer je dan nu op VEGGIE!

Ingrediënten
Voor 2 personen
2 rode paprika’s
1 ui
750 milliliter groentebouillon
200 gram kikkererwten
40 gram pijnboompitten

https://www.youtube.com/watch?v=P7WrL_ukOEU

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

  2. Snij de paprika in vieren, verwijder het hart en meng met een scheut olijfolie, zout en peper.

  3. Rooster de paprika in de oven in 15 minuten gaar en goudbruin.

  4. Snipper de ui fijn.

  5. Verhit olie in een pan, fruit de ui gedurende 3 minuten tot hij glazig begint te worden. Voeg de gegrilde paprika en de groentebouillon toe en laat 5 minuten zachtjes sudderen.

  6. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge pan tot ze goudbruin zijn.

  7. Gebruik een keukenmachine, blender of staafmixer om er een egale soep van te maken.

  8. Verdeel de soep over de kommetjes, voeg per kommetje twee eetlepels kikkererwten toe en garneer met pijnboompitten.


PS. Meer weten over paprika? Kijk dan op Van Eigen Bodem. Daar vind je informatie en heerlijke recepten met paprika!

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

1 Reacties

Zitten de kikkererwten ook in de te blenderen soep of zijn ze alleen voor de garnering ?

12:00 19 januari 2024

Hoi Paula, wij hebben de kikkererwten gebruikt voor de garnering. Maar als je de soep iets wilt indikken kan je ook de helft van de hoeveelheid door de soep kunnen blenden. Groetjes, Lieske

12:00 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.