Veggie & Vegan hamburgers: Texaanse burger
Daniëlle van Kampen

Veggie & Vegan hamburgers: Texaanse burger

donderdag 07 februari 2019
Zin in een verrassende burger? Probeer dan het kookboek Veggie & Vegan hamburgers van Jonathan Hade. Het boek staat vol recepten voor vegetarische én veganistische burgers: van een kastanje-paddenstoelen-pastinaakburger tot aan grilled halloumi. In dit boek vind je smakelijke recepten voor zelfgemaakte buns, hamburgers, sauzen en nog meer!

Vandaag staat het recept van een Texaanse burger voor je klaar. Alleen al de combinatie van knapperige tortilla’s en verse guacamole is to die for. Samen met de bonenpatty, jalapeñopepers en gekaramelliseerde ui creëer je een perfecte Texaanse burger. Lees hier verder voor het recept!

Ingrediënten
Patty
400 g kidneybonen, uit blik (uitlekgewicht)
1 grote rode ui
1 teentje knoflook
plantaardige olie
3 el maiskorrels
2 el bloem
1 tl komijnpoeder
1 tl cayennepeper
1 tl paprikapoeder
1 tl zout

Bun
Volkoren broodjes (van de bakker of supermarkt)
Of maak ze zelf met dit recept!

Saus
Guacamole

Beleg
3 rode uien
2 el balsamicoazijn
2 el plantaardige olie
2 el agavediksap
2 tomaten
3 jalapeñopepers
1 handvol peterselieblad
50 g tortillachips

Bereiding
1. Schil de uien voor de gekaramelliseerde ui in het beleg, snijd ze in acht stukken en maak de verschillende laagjes van elkaar los. Meng de stukjes ui met de balsamicoazijn, olie en het agavediksap en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze 35-45 minuten in het midden van de heteluchtoven op 160˚C (boven- en onderwarmte 180˚C), draai ze halverwege om.
2. Giet de kidneybonen in een zeef en spoel ze met water af. Stamp twee derde van de bonen met een aardappelstamper, laat een derde van de bonen heel.
3. Pel de ui en knoflook, hak ze fijn, fruit ze in een pan met wat olie en meng ze met de overige ingrediënten door het bonenmengsel.
4. Was de tomaten voor het beleg en snijd ze in plakken, net zoals de jalapeñopepers.
5. Was het peterselieblad en hak het fijn.
6. Maak je handen nat, vorm de patty’s en bak ze op een middelhoog vuur in de olie knapperig.
7. Snijd de buns doormidden, rooster ze in een grillpan en besmeer ze met de guacamole. Leg de plakjes tomaat op de guacamole en leg er een patty op.
8. Garneer met de gekaramelliseerde ui, de jalapeñopepers, de peterselie en de tortillachips. Leg de bovenkant van de buns erop en serveer direct.

Tip
De guacamole blijft langer vers wanneer je de pit van de avocado in het mengsel legt.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!!

Veggie & Vegan hamburgers
Jonathan Hade
Uitgeverij: Deltas/Chantecler

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.