Print Friendly, PDF & Email

Het kookboek Vers uit de oven is geschreven door de Londense Ajda Mehmet. Door middel van eenvoudige tips en trucs, én natuurlijk heerlijke recepten, leert zij ons hoe je zo optimaal mogelijk gebruik kunt maken van je oven. Want ‘je oven is het Zwitserse zakmes onder de keukenapparatuur’! Vandaag delen wij een een recept uit dit boek: het alles-in-een-ontbijtje!

Ingrediënten
Voor 4 personen
25-30 minuten bereidingstijd
200 ml olijfolie
2 tl gerookte paprikapoeder
2 tl komijnpoeder
zeezout
400 g kikkererwten uit blik, afgegoten
4 portobello paddenstoelen
500 g cherrytomaten aan een tros
1 blok halloumi, in plakjes van 2 cm
2 avocado’s, gehalveerd, geschild, pit verwijderd

Extra
yoghurt
2 el za’atar

Benodigdheden
ovenschaal 20 x 30 cm

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 200 °C.
  2. Meng de olijfolie met het gerookte paprikapoeder, komijnpoeder en een flinke snuf zout in een maatbeker.
  3. Verdeel de kikkererwten, portobello’s, cherrytomaten, halloumi en avocado in een grote ovenschaal.
  4. Schenk de gemengde olijfolie over de ingrediënten in de ovenschaal en hussel alles. Er moet een dunne laag olie zichtbaar zijn op de bodem van de ovenschaal.
  5. Rooster 20 tot 25 minuten in de oven, haal daarna de ovenschaal uit de oven. De portobello’s moeten zacht zijn als er met een scherp mes in wordt geprikt, de tomaten en de halloumi zijn goudbruin gekleurd en de kikkererwten zijn mooi knapperig.
  6. Serveer het ontbijt met een schep lekkere yoghurt en za’atar.

Heb jij een van deze recepten of een ander recept uit Vers uit de oven gemaakt? Wat vond je ervan? Laat het ons weten in een bericht via de website, Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!

Vers uit de oven
Ajda Mehmet
Uitgeverij: Good Cook B.V.
ISBN: 9789461432223
Prijs: €20.95

Summary
recipe image
Recipe Name
Vers uit de oven: alles-in-een-ontbijtje
Published On
Total Time

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!