Print Friendly, PDF & Email

Ken je de maaltijdbox van Ekomenu al? Dit is een maaltijdbox gespecialiseerd in persoonlijke eetwensen en allergieën. Zo staat er voor je het weet een voedzame, verantwoorde vegetarische maaltijd op tafel. Dat is waarom wij de komende tijd weer een aantal recepten uit het vegetarische menu van Ekomenu met jullie zullen delen! Vandaag staat er volkoren fusili met cavolo nero op het menu.

Met een pasta zet je bijna altijd een lekker snel gerecht op tafel. Zo ook deze volkoren pasta met cavolo nero, cherrytomaatjes en pijnboompitjes. De cavolo nero (ook wel palmkool genoemd) heeft een blauw-groen blad en lijkt qua smaak wat op boerenkool. De naam dankt deze kool aan het feit dat het blad als een soort palm de lucht in groeit!

Ingrediënten
1 rode ui
1 knoflookteen
250 g cavolo nero
250 g cherrytomaatjes
170 g volkoren fusilli
25 g pijnboompitjes
135 g spinazie- en pijnboompitten pesto
1 el bakolie
zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en snijd fijn. Was de cavolo nero, snijd klein en laat uitlekken. Was de cherrytomaatjes en snijd doormidden.
  2. Breng water aan de kook voor de volkoren fusilli. Kook de pasta in 8-10 minuten beetgaar. Giet daarna het water af (vang wat kookvocht op).
  3. Verhit bakolie in een ruime koekenpan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op een laag vuur. Zet het vuur hoger en voeg de cavolo nero toe. Schenk een scheutje water (of kookvocht van de pasta) erbij en laat afgedekt nog 5-10 minuten verder stoven. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Heb je een glutenallergie? Spoel de pijnboompitjes af onder de kraan om eventuele sporen van gluten te verwijderen. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan lichtbruin (2-3 minuten). Laat daarna afkoelen op een bord. Verhit bakolie in dezelfde koekenpan en bak de cherrytomaatjes op een middelhoog vuur totdat ze lichtbruin kleuren en zacht worden. Schud de pan regelmatig.
  5. Haal de pan met cavolo nero van het vuur en roer de volkoren fusilli en spinazie- en pijnboompitten pesto erdoor (let op: de pesto mag niet gekookt of verhit worden, want dit tast de smaak en de kleur van de pesto aan).
  6. Serveer de pasta op mooie borden en strooi de warme cherrytomaatjes erover. Garneer met de geroosterde pijnboompitjes.

Tip: Lekker met wat verse kruiden, zoals basilicum en tijm.

Voedingswaarden
energie (kcal) 698 kcal/ vet 30 g, waarvan verzadigd 3 g/ koolhydraten 76 g, waarvan suikers 11 g/ vezels 13 g/ eiwitten 24 g/ zout 1 g

Heb jij dit recept van Ekomenu gemaakt? Ben jij fan van de box of wil je het gaan proberen? Laat het ons weten in een reactie onder dit artikel of via Facebook of Instagram. We zijn heel benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Volkoren fusili met cavalo nero
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!