Print Friendly, PDF & Email

Deze salade geïnspireerd op een receptje uit de Happi Food, en eerlijk is eerlijk, om vrolijk van te worden! Zoveel kleuren en zoveel frisse smaken op een bord. Een bijzondere combinatie met enerzijds de winterse bieten met de frisse groene groenten en de zoetzure grapefruit. Voor een happy healthy day!

Wat heb je nodig?
Voor de salade:
150 gram quinoa
4 rode bieten, gekookt
3 grapefruits
doosje sugar snaps

Voor de dressing:
1 grapefruit
3 eetlepels notenolie (of gewoon olijfolie)
2 eetlepels witte wijnazijn
1 theelepel honing

Voor de garnituur:
Handje grofgehakte hazelnoten
1 theelepel honing
½ theelepel chilipoeder
Evt wat gekruimelde feta

Hoe maak je deze vrolijke bietensalade?
Kook de quinoa volgens de gebruiksaanwijzing en laat afkoelen. Kook de sugar snaps in heet water in een paar minuten beetgaar. Schil de rode bieten en de grapefruit en snij in partjes. Rooster de grofgehakte hazelnoten een paar minuten in een koekenpan tot ze warm en knapperig zijn. Doe ze in een bakje en roer er direct de honing en de chilipoeder door, laat afkoelen. Maak nu de dressing: pers de grapefruit uit en meng het sap met de eetlepels olijfolie, de witte wijnazijn en de honing. Meng de helft van de bieten, de grapefruit en de sugar snaps met de helft van de dressing door de quinoa. Schep de salade op een grote platte schaal of op de borden en beleg met de rest van de groenten. Bestrooi de salade met de grofgehakte walnoten en eventueel wat gekruimelde feta. Je bent klaar om te serveren!

Bron: Happi Food

Summary
recipe image
Recipe Name
Vrolijke bietensalade met grapefruit
Published On

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!