Winterse aardappelstamppot met paksoi en tempehballetjes
Lieske van der Waals

Winterse aardappelstamppot met paksoi en tempehballetjes

woensdag 04 december 2019
Niks is lekkerder dan in de winter opwarmen met stamppot en hierbij mogen de balletjes natuurlijk niet ontbreken! Deze stamppot met tempehballetjes is wel heel bijzonder! Tempeh kan namelijk heel goed gehakt vervangen. Voeg je favoriete gehaktkruiden toe en je krijgt mooie ballen voor bij de stamppot, maar dan helemaal plantaardig. Het recept voor winterse aardappelstamppot met paksoi en tempehballetjes vind je hier!

Ingrediënten
voor 4 personen

voor de stamppot
1 kg kruimige aardappels
2 Shanghai paksoi of 1 grote paksoi
80 ml groentebouillon
150 g feta, verkruimeld
150 g pecannoten, grofgehakt
zonnebloemolie
zout en peper

voor 15-20 tempehballetjes
500 g tempeh
100 g havervlokken, gemalen
3 el ketjap manis
2 el mosterd
1 tl tomatenpuree
zonnebloemolie of boter
zout en peper



Bereidingswijze

  1. Schil de aardappels, snijd in stukken van gelijke grootte en zet ze in een pan voor driekwart onder water. Voeg een snufje zout toe aan het water en kook de aardappels in 25 minuten gaar. Giet de aardappels af, voeg de groentebouillon toe en stamp tot een puree.

  2. Maak ondertussen de tempehballetjes. Rasp de tempeh met een grove rasp. Voeg gemalen havervlokken, ketjap, mosterd en tomatenpuree toe en meng alles goed door elkaar. Verdeel de gemarineerde tempeh in ongeveer 15-20 stukjes. Maak met behulp van je handen tempehballetjes van ongeveer 6 cm doorsnede. Verhit zonnebloemolie of boter een koekenpan en bak de balletjes terwijl je deze regelmatig in beweging houdt totdat ze goudbruin gekleurd zijn.

  3. Was en snijd de paksoi in dunne reepjes. Verhit zonnebloemolie in een koekenpan en roerbak de paksoi enkele minuten totdat deze nog knapperig maar wel gaar is.

  4. Meng de paksoi, feta en pecannoten door de aardappelpuree en breng op smaak met zout en peper. Serveer de stamppot met de tempehballetjes.


Op zoek naar meer recepten met aardappels? Kijk voor meer aardappelrecepten op aardappels.nl

Power to the Pieper! Heb jij dit recept gemaakt? Of heb jij een ander favoriet aardappelgerecht? Deel een foto van jouw creatie met ons via Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.