Winterse salade met pompoen en boerenkool
5 (100%) 1 vote

Rauwe boerenkool niet lekker? Zeker wel! In Amerika is ‘raw kale’ al lang een trend en deze salade van Oil & Vinegar met pompoenpitolie en tomatenazijn laat je proeven waarom. Gouden tip: karamelliseer je pompoen in dadelazijn. Mmm…

Ingrediënten
4 el Pompoenpitolie
2 el Tomaten Azijn
250 g pompoen
1 el Dadel Crema Azijn
40 g quinoa
100 g zwarte bonen uit blik/zak
50 g boerenkool
rozijnen
cashewnoten
glazen pot (Pure Food Inside Jar)

Bereiding
Meng 3 eetlepels Pompoenpitolie met 2 eetlepels Tomatenazijn in de glazen pot en laat de rozijnen hierin marineren. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de pompoen en snijd hem in blokjes. Meng de blokjes pompoen met 1 eetlepel Pompoenpitolie en 1 eetlepel Dadel Crema Azijn. Verdeel de pompoen over een met bakpapier belegde bakplaat en rooster de pompoen 20 minuten in de oven. Kook de quinoa volgens de verpakkingsinstructies. Snijd de boerenkool fijn en laat de zwarte bonen uitlekken. Vul de pot nu achtereenvolgens met pompoen, quinoa, boerenkool, zwarte bonen en bovenop een handje cashewnoten.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op Facebook, Instagram of Twitter. Laat ons ook weten wat je er van vond. We zijn benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Winterse salade met pompoen en boerenkool
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!