Print Friendly, PDF & Email

Die standaard stamppotjes kennen we inmiddels wel, maar wist je dat je van witte bonen ook een heerlijke stamppot kunt maken? Je kunt hier zelfs de aardappelen weglaten en voor alleen maar witte bonen gaan, maar de aardappelen geven hier toch wel dat gevoel van een echte stamppot. Met een Italiaanse twist dus, en ook nog vegan. Buon Appetito!

Wat heb je nodig?
voor 4 personen
500 gram witte bonen
500 gram kruimige aardappelen
scheutje plantaardige melk
2 theelepels Italiaanse kruiden
80 gram rucola
4 eetlepels zongedroogde tomatenreepjes
4 eetlepels zwarte olijven, in ringen
een flinke hand verse basilicum, in reepjes
3 eetlepels pijnboompitten, geroosterd
zout en peper naar smaak

Hoe maak je het?
1. Schil de aardappelen en snijd ze in vieren. Breng een pan met water aan de kook en laat deze 15-20 minuten koken, of tot je er met een vork in kunt prikken.
2. Je kunt de witte bonen zelf koken, maar je kunt ze ook uit blik gebruiken. Zorg er wel voor dat je de bonen in dat geval even afspoelt.
3. Pureer de aardappelen met de witte bonen en voeg de Italiaanse kruiden en een scheutje plantaardige melk toe.
3. Schep de rucola, zongedroogde tomatenreepjes, zwarte olijven en verse basilicum er doorheen. Voeg zout en peper toe naar smaak. Serveer met geroosterde pijnboompitten.

Heb jij deze stamppot gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op Facebook, Twitter of Instagram. We zijn benieuwd!

Summary
Witte bonen stamppot met Italiaanse twist
Article Name
Witte bonen stamppot met Italiaanse twist
Description
Wist je dat je van witte bonen ook een heerlijke stamppot kunt maken? Je kunt hier zelfs de aardappelen weglaten en voor alleen maar witte bonen gaan, maar de aardappelen geven hier toch wel dat gevoel van een echte stamppot. Met een Italiaanse twist dus.
Author

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!