Print Friendly, PDF & Email

Oelala wortelpannenkoeken voor een smikkelontbijt in het weekend! Dat had niemand verwacht. Met de heerlijke yoghurt-honing-kaneel-saus erbij is het een echte traktatie.

Wat heb je nodig?
Voor de pannenkoek:
100 gram volkorenmeel
200 gram gemalen of geraspte wortel
200 gram kwark
2 eieren
1 eetlepel honing

Voor de saus:
drinkbeker magere yoghurt
2 theelepels kaneel
2 theelepels honing


Hoe maak je deze ontbijtpannenkoek?
Meng het volkorenmeel met de geraspte wortel, de kwark, de eieren en de honing tot een egaal mengsel. Verhit een koekenpan op het vuur met een klontje margarine en schep met behulp van een soeplepel (of grote eetlepel) twee kleine dunne pannenkoekjes in de pan en duw ze een beetje plat. Laat ze op een laag vuur garen, wissel van kant wanneer de onderkant lichtbruin is geworden. Ga zo door met bakken totdat het beslag op is. Maak ondertussen de saus door de yoghurt met de kaneel en de honing goed door elkaar te roeren. Serveer te wortelpannenkoekjes met een flinke schep wortelsaus en eventueel wat wortelschaafsel. Ontbijten maar!

Wortelinspiratie
Dit was het laatste wortelrecept van deze week. Wat zijn de mogelijkheden oneindig hè? En mijn inspiratie is nog lang niet op! Zoete worteltaart met notenkorst, wortel-gembersap, wortel-pastinaakpurree… Hopelijk heb ik jou ook kunnen inspireren met dit onderzoekje naar deze vrolijke oranje snuiter. Hulde voor de wortel!

Bron: De Bakparade, fris en fruitig kookblog.

Summary
recipe image
Recipe Name
Wortelpannenkoek
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!