Print Friendly, PDF & Email

Aan de hand van het kookboek Vegan zuivel van Emelie Holm leren wij hoe je zelf plantaardige zuivelproducten kunt maken! Natuurlijk staan de winkels inmiddels vol met deze producten, maar het blijft nou eenmaal leuker en voordeliger om ze zelf te maken. Vandaag delen wij met jullie het recept voor een vanille-kokosroom!

Ingrediënten
Voor 4 personen
10 minuten bereidingstijd
400 ml biologische kokosmelk
1⁄2 tl vanillepoeder

Bereidingswijze

  1. Zet het ongeopende blik kokosmelk minstens 1 uur in de koelkast. Open het blik aan de onderkant en schenk de waterige vloeistof weg (of bewaar die voor een ander recept).
  2. Schep de gestolde kokosmelk in een mengkom. Voeg het vanillepoeder toe en klop de melk met een elektrische mixer een paar minuten tot hij dik en romig is.
  3. Serveer de room meteen of bewaar hem in een afgesloten pot twee tot drie dagen in de koelkast.

Heb jij dit recept gemaakt? Wat vond je ervan? Of heb je een andere favoriete plantaardige drank? Verras ons met jouw creatie op Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

Vegan zuivel
Emelie Holm
Uitgeverij: Good Cook B.V.
ISBN: 9789461432209
Prijs: €20.95

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Zelf vanille-kokosroom maken
Published On
Total Time

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!