Print Friendly, PDF & Email

Aan de hand van het kookboek Vegan zuivel van Emelie Holm leren wij hoe je zelf plantaardige zuivelproducten kunt maken! Natuurlijk staan de winkels inmiddels vol met deze producten, maar het blijft nou eenmaal leuker en voordeliger om ze zelf te maken. Vandaag delen wij met jullie het recept voor vegan parmezaan!

Ingrediënten
Voor 4 personen
15-30 minuten bereidingstijd
150 g zonnebloempitten
4 el edelgistvlokken
1⁄2 tl uienpoeder
1 tl gerookte paprikapoeder
1 tl zeezout

Bereidingswijze

  1. Rooster de zonnebloempitten in een droge koekenpan tot ze licht goudbruin zijn. Laat afkoelen.
  2. Maal alle ingrediënten in de blender of keukenmachine grof met de pulseknop.
  3. Bewaar de parmezaan in een luchtdichte trommel in de koelkast. Hij is een paar weken houdbaar.

Heb jij dit recept gemaakt? Wat vond je ervan? Wat is jouw favoriete vegan product om zelf te maken? Verras ons met jouw creatie op Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

Vegan zuivel
Emelie Holm
Uitgeverij: Good Cook B.V.
ISBN: 9789461432209
Prijs: €20.95

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Zelf vegan parmezaan maken
Published On
Total Time

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!